dimecres, 20 de setembre de 2017

Sípia bruta

Bon dia i feliç setmana a tots.
Divendres al programa de RAC1 el món a rac 1 a la tertúlia amb el cuiner Fermí Puig van donar aquesta recepta.
El Dissabte tenia moltíssima feinal a casa i vaig pensar que estaria bé com a dinar  per que "es fa pràcticament sola".
Aquesta si que és apta per a cuiners inexperts i per a persones sense temps per cuinar.
La recepta original porta un got de vi en lloc d'un got de brou de peix.



Ingredients

-1 quilo de sípia, de les brutes fresques
-1 quilo de patates
-3 cebes
-4 tomàquets
-4 grans d'all
-3 fulles de llorer
-1 got de brou de peix o de vi blanc
-1 got d'aigua
-sal

Quan comprem les sípies demanem a la peixateria que ens les netegin i que ens guardin la borsa que tenen, la melsa.

Posem en una cassola les sepiar tallades a trossos, els tomàquets sense les llavors tallats en trossos també, els alls laminats, la ceba tallada a trossets, les fulles de llorer, sal i les patates mal tallades, afegim el got d'aigua i el got de brou o de vi.

Ho posem a coure, quan comença a bullir ho deixem 25 minuts, afegim les melsas deixem coure 5 minuts més i llest.