dimecres, 20 de setembre de 2017

Pa amb llavors

L'altre dia vaig fer la meva visita setmanal a Casa Ruiz, a la botiga de Muntaner.
Cal veure el que m'agrada aquesta botiga, ho tenen tot! totes les espècies, tes, llegums, farines, fruits secs, xocolates de cobertura, cereals ...
He notat, i així li ho vaig dir al dependent, que amb les farines que tenen els pastissos i els brioxes queden molt més esponjosos, tenen farines per pa, de força, de força mitjana, fluixa, mòltes a la pedra.
Aquest cop vaig comprar, entre altres coses, farina mòlta a la pedra, llavors de sèsam, de rosella i de lli.
Com l'altre dia havia elaborat un pa molt fàcil i em va quedar molt bé vaig fer un altre igual, en aquest cas amb farina diferent i les llavors així que sobre aquesta recepta anire fent canvis, ja us anire informant.

Ingredinents

-500 grams de farina mòlta a la pedra
-7 grams de llevat sec
-3 cullerades d'oli d'oliva
-350 ml d'aigua
-llavors de sèsam, de rosella i de lli.
-sal
-1 cullerada de sucre


Escalfem una mica l'aigua, i posem el llevat i el sucre, ho barregem bé.
En un bol posem la meitat de la farina, aproximadament i hi afegim la barreja anterior i l'oli.
Barregem bé.
Tapem amb drap i ho deixem reposar una mitja hora, més o menys.
Passat el temps de repòs veureu que la massa ha crescut i s'ha omplert de bombolles.
Anem afegint a la resta de la farina, les llavors,separem unes quantes per posar-les damunt,i la sal.

Pastem fins aconseguir una massa llisa que no s'enganxa a les mans, en aquest punt la amassem bé, o a ma oa amb la màquina, uns 10 minuts.

Fem una bola i la tornem a tapar un un drap i la deixem reposar una altra mitja hora més o menys.
Posem un paper especial per a forn damunt d'una safata, el pinzellem amb oli, farem servir també un bol, de vidre millor, que també pinzellem amb oli.

Posem la massa sobre del paper per forn li fem uns talls amb el ganivet i la empolvorem amb les llavors, a sobre, posarem el bol de vidre, així el pa durant la cocció conservarà humitat.
Introduïm al forn fred, el programem a 200 graus 45 minuts.

Fixeu-vos que en aquesta recepta és diferent la cocció, en les receptes sempre tenim el forn calent a una temperatura adequada, aqui no, el forn ha d'estar fred, aquest pas és molt important.