dijous, 14 de setembre del 2017

Rotllos de canyella i poma caramel·litzada


L'altre dia, amb mes ganes que temps de fer coses, d'encendre el forn volia fer uns rotllos de canyella, els que tant m'agraden ...
Després em vaig anar animant i em deia ami mateixa: has d'afegir poma, i pots caramel·litzar-la, doncs això ...
Van quedar boníssims, suaus, esponjosos .



Ingredients.

Per a la massa

-350 grams de farina fluixa
-7 grams de llevat sec de forner
-75 ml de llet
-40 grams de mantega
-40 grams de sucre
-sal
-2 ous.
-2 cullaretes d'aigua de tarongina
-Nata liquida per pintar

Per al farcit

-60 grams de sucre moreno
-20 grams de farina
--4 cullerades de canyella
-60 grams de mantega
-50 grams de sucre blanc
-3 pomes


Barregem la farina amb el llevat, d'altra banda posem en un pot la llet amb la mantega, el sucre i una mica de sal, l'escalfem fins que la mantega de desfaci, només ho escalfem, ho cal que bulli, ho deixem que es refredi una mica.
 En un bol per amassar barregem tot, primer posarem una mica de farina, la llet,els ous d'un en un, l'aigua de tarongina i mes farina ho anem pastant amb la màquina oa mà, cal anar pastant fins que la massa no queda enganxosa, ha de quedar una massa llisa i fàcil de manejar.
Deixem la massa reposant en un bol tapada amb un film, unes dues hores, més o menys o fins que veiem dobla el seu volum.
Preparem el farcit.
Pelem i traiem les llavors a les pomes, les tallem a trossets molt petits.
Posem en una paella sucre i un parell de cullerades d'aigua., El posem a escalfar, quan el sucre comença a agafar color afegim els trossos de poma i amb una cullera de fusta anirem movent, que ens quedin tots els trossets ben caramelitzats, apartem del foc i reservem

A part tallem la mantega, que ha d'estar freda, a trossets petits, i la barregem amb el sucre moreno, la farina i la canyella, ens ha de quedar com una pasta.

Quan la massa ja hagi doblat el volum l'estendrem sobre el nostre espai de treball a la cuina, posar una mica de farina perquè no s'enganxi ..sobre posarem el farcit ben estès per tota la massa, i les pomes.

Enrotllem.

Tallem a trossos,fem espirals i lesposem en una safata per forn, un tros al costat d'un altre, no gaire juntets per que la massa ha de tornar a créixer.
I ara un altre vegada a reposar cobert amb paper film, unes dues hores.
Passat aquest segon temps de repòs pintem amb nata liquida, o amb ou batut i ho posem al forn calent a 180 graus uns 30 minuts.

Si volem donar-li brillantor en calent el pinzellem amb melmelada d'albercoc o préssec











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.