dilluns, 6 de novembre de 2017

Braç de xocolata amb cobertura de merenga



Aquest braç de xocolata ha estat una improvisació total.
Ho volia farcir de crema pastissera però em vaig adonar, una mica tard, que no tenia llet de vaca, ara a casa bevem d'ametlles o de soja.
No podia fer trufa per que no tenia nata..quin desastre...
Quedava una mica de Nocilla i com ja tenia la base feta.. doncs ho vaig fer de Nocilla.
Al meu fill Alfons li va agradar moltissim !!



ngredients

-4 ous
-125 grams de sucre
-100 grams de farina
-Nocilla 


Per a la merenga

-3 clares d'ou
-3 cuchcaradas de sucre glas
-1 culleradeta de cremor tàrtar


Batem les clares a punt de neu, reservem.
Barregem els rovells del ous amb el sucre.
Batrem molt fins que adquireixin una tonalitat blanquinosa.

Unim les clares muntades amb els rovells amb moviments suaus.
Finalment, afegim la farina tamisada i barregem tot fins aconseguir una textura llisa sense grumolls.
Estenem la massa sobre un paper de cocció.
Introduïm al forn calent a 180 graus durant 15 minuts.

Quan ho traiem del forn ho enrotllem, amb cura i sense estrènyer-ho.
Quan estigui fred, estenem la Nocilla sobre el pa de pessic i el tornem a enrotllar, aquest cop una mica més apretadet.


Hem de batre les clares a punt de neu.
 Quan ja estan ben batudes afegim el cremor tàrtar i el sucre glas.

Amb una managa pastissera lles repartim per sobre i ho  gratinem uns minuts al forn.