divendres, 24 de novembre de 2017

Braçets de xocolata

Aquesta setmana tenia moltes idees per a la venda de pastissos de l'escola per al viatge a Paris.
Al final m'he decidit per la primera idea que vaig tenir, fer un braç de gitano de Nutella.
He vist al Bloc Dulces postres Magdalena la recepta per a la planxa de pa de pessic i he pensat que era el moment de provar.
Jo tinc una altra recepta, però sempre és bo millorar-la.

Ingredients

-5 ous.
-Farina
-sucre
-Vainilla en pasta o liquida.

Primer de tot us explico per que no he posat la quantitat de sucre i de farina.
Cal pesar els ous sense la closca.
El pes dels ous els dividirem en 2 i aquestes seran les quantitats de farina i sucre.
Fàcil.
Si els ous pesen, per exemple, 400 grams, posarem 200 de farina i 200 de sucre.


-xocolata per pinzellar


Separem les clares i els rovells d'ou.
Batem les clares a punt de neu, reservem.

Barregem els rovells del ous amb el sucre,batrem molt fins que adquireixin una tonalitat blanquinosa.
Afegim la vainilla.

Unim les clares muntades amb els rovells amb moviments suaus.
Finalment, afegim la farina tamisada i barregem tot fins aconseguir una textura llisa sense grumolls.
Estenem la massa sobre un paper de cocció.
Introduïm al forn calent a 180 graus durant 12 minuts.

Quan ho traiem del forn ho enrotllem, amb cura i sense estrènyer-ho.
Quan estigui fred, estenem la Nutella sobre el pa de pessic i el tornem a enrotllar, aquest cop una mica més apretadet.


Posem uns segons el la xocolata de cobertura al microndes, l'ideal és deixar-ho 15 segons, remoure-ho, tornar a deixar-ho 15 segons mes.
Pinzellem el pa de pessic amb la xocolata.

Com era per a l'escola li he posat encenalls de colors , i gotes de xocolata blanca per sobre.