dimarts, 27 de febrer del 2018

Coca de figues i avellanes


Bon dia i feliç Dimarts !!
Sembla que ,meteorològicament paralant, es presenta una setmana bastant moguda!

Diuen els mapes que pot nevar a cotes baixes, fins i tot a la costa, espero que no per que si, ho se, la neu és molt bonica, l'altre dia que van anunciar neu i va nevar per la zona de Vila Olímpica la gent estava esperant  més neu però la ciutat es col·lapsa i això és precisament el que no necessitem.
Bé al que anava ...
Avui una coca senzilla, a casa es van pensar que era de llardons ...
És del Bloc, Les receptes del Miquel és un bloc que m'agrada moltíssim. 
He canviat les nous per avellanes.

Ingredients

-250 gr de farina
-80 ml d'aigua
-7 gr de llevat en pols per fer pa
-10 grams mantega
-10 ml d'oli d'oliva o gira-sol
-1 ou
-sal
-2 cullaradetes d'anis en gra
-10/15 figues seques petits
-50 grams de avelladas picades grans



Primer tallarem les figues a trossets, i picarem una mica les avellanes. ho barrejarem amb l'oli i el deixem mentre preparem la massa.
En un bol barregem la farina i el llevat diluït en l'aigua temperada, ho pastem bé, amb les mans o amb la màquina, jo amb la màquina. Afegim l'ou, la sal, i seguim barrejant 10 minuts.
Per últim afegirem la mantega freda a trossets l'oli i la cullerada d'anissos i tornem a amassar altres 5 minutos.Al final hi afegirem els trossos de figues, i les avellanes.
Ha de quedar massa fina que no s'enganxa a les mans, per això sempre és millor anar amb compte amb la quantitat d'aigua, si veieu que la massa queda com oberta que ni lliga afegir una mica d'aigua, en canvi si veieu que queda com mullada i pastosa és que us heu passat, sempre és millor poca aigua per que si afegim molta farina ens quedarà molt seca.
Deixem reposar a temperatura ambient 2 hores tapada amb un drap.

Quan ha passat el temps de repòs de la massa li treurem els gas aixafant-la amb les mans i li donem forma rodona o obalada no deixant-la molt gruixuda, després en el següent repòs tornarà a créixer.
Pintem amb oli d'oliva i empolvorem sucre per sobre
La deixem reposar una hora més tapada amb un drap, pasat aquest temps la introduïm al forn calent a 180 graus uns 20 minuts.
Ha quedat deliciosa i tinc una idea ... amb la mateixa massa afegir altres ingredients com panses de Corint, ametlles, nabius






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.