dilluns, 26 de febrer de 2018

Pastis de pomes amb crumble

Si arriba fins a les meves mans una recepta de Pastís de Poma o de formatge ja sé de bé segur que em posaré a pastar i  encendre el forn!!!
He descobert un bloc que m'encanta Saboreando en colores i una de les recepta que he vist és aquesta.
El crumble aporta una textura i un sabor extra al pastís.

Ingredients

-200 grams de farina
-150 grams sucre blanc
-100 grams de panela o sucre moreno
-1 culleradeta de llevat en pols
-100 ml d'oli de gira-sol
-3 Pomes Golden
-200 ml de nata 35%
-1 iogurt natural o grec
-ratlladura de pell de llimona
-sal

Per al crumble.

-120 grams de farina
-140 grams de sucre blanc
-1 culleradeta de canyella
-sal
-80 de mantega

Pelem, traiem la llavors i tallem a làmines fines les pomes.
Reservem.
En un bol barregem la farina amb el sucre blanc i el llevat, afegim la mantega a temperatura ambient tallada a trossets.
Ho barregem amb els dits, ens ha de quedar una massa sorrenca.

Amb les 3/4 parts cobrim el fons del motlle que farem servir, i col·loquem a sobre les pomes a trossets que havíem reservat, i a  sobre de les pomes la resta de la masa.

Introduïm al forn calent a 170 graus uns 25 minuts.
En un recipient batem els ous amb la nata, el iogurt, el sucre moreno moreno i la ratlladura de pell de llimona.
Quan hagi passat el temps de fornejat de la base la traiem del forn i aboquem la barreja anterior, tornem a introduir al forn uns 25 minuts.

Preparem el crumble barrejant la farina amb la canyella, el sucre i la mantega fosa.
Quan hagi passat el segon temps de cocció del pastís la traiem del forn, repartim el crumble per sobre i tornem a enfornar uns 20 minuts mes.
Encara que sembla un pastís molt complicat no ho és, les diferents capes o barreges es fan ràpides i esta fet amb ingredients molt senzills, que segur tenim a la nostra cuina.