dilluns, 9 de desembre del 2013
Pastís ( Pastelón de la abuela)
Primero de todo agradecer a Mary, de Cuchillito y tenedor que me envio esta receta por e-mail, yo la habia visto en su blog y despúes no recordaba donde ni como se llamaba, muchas gracias Mary. Bé impossible millorar l'original, però intentem no baixar el nivell i que les receptes quedin estupendes.
No se per que aquesta em va agradar des que la vaig veure, en l'original li posen una cobertura de Mascarpone, amb sucre glas i colorant rosa, que es pot menjar només amb mirar-lo, perquè el resultat és espectacular ....
En aquest cas per a la cobertura li he posat una mica de xocolata al 70% que vaig barrejar amb nata liquida 35%.
Ingredients.
-1 tableta de xocolata Valor (200 grams) + 100 grams per la cobertura
-200 grams de mantega
-160 grams de farina
-1 sobre de llevat en pols
-160 grams de sucre
5 ous
-Melmelada de maduixes
Per preparar el pa de pessic primer desfem la xocolata al bany maria.
Barregem els rovells d'ou amb el sucre,. ho hem de batre molt fins que ens quedi una barreja molt suau i esponjosa, després li afegim la mantega que aquest tova, però no desfeta.
Afegim la xocolata, no calent, pot estar temperat, no deixem de batre, després afegim la farina i el llevat tamisats.
Finalment afegirem les clares muntades a punt de neu, això farà que ens quedi un pa de pessic molt esponjós.
Enfornarem el pa de pessic en 2 parts, és ideal que ens quedin igual, cosa que en el meu no ha passat, però més o menys han de ser parts iguals, així que podem agafar un cullerot i intentar fer un 50-50% de la massa .
Ho posem al forn calent a 200 graus, uns 20 minuts.
Fem el mateix amb l'altra meitat de la massa.
Quan les tinguem ja fredes posem entre pa de pessic i pa de pessic melmelada, en aquest cas de maduixa, i posem un sobre l'altre.
La decoració a gust de cadascú, jo vaig desfer al bany Maria uns 100 grams de xocolata amb 2 cullerades de nata liquida i vaig fer aquest dibuix amb la màniga pastissera.
El pastís va ser un èxit.
dimarts, 26 de novembre del 2013
Alboronía
La
paraula alboronía ve del vocable àrab al-baraniyya que significa cert menjar.
Per aquest motiu era habitual preparar aquesta recepta en l'època mossàrab per a les grans celebracions, com casaments o cerimònies.
Per aquest motiu era habitual preparar aquesta recepta en l'època mossàrab per a les grans celebracions, com casaments o cerimònies.
Aquesta recepta ens pot servir com a guarnició i acompanyament a
diferents plats, com carn o peix.
Ami m'agrada coure els llegums en cas en aquesta ocasió també he
posat els cigrons cuits a casa, però és una bona opció fer aquesta recepta amb
els de pot.
-500 Grams de carbassa
-1 albergínia
-1 Ceba
-1 pebrot verd
-1 Llauna de tomàquet sencer pelat de 400 grams
-1 Cullerada petita de pebre vermell picant de la vera
-1 Cullerada petita de comí mòlt
-6 Dents d'all
-1 pebrot verd
-1 Llauna de tomàquet sencer pelat de 400 grams
-1 Cullerada petita de pebre vermell picant de la vera
-1 Cullerada petita de comí mòlt
-6 Dents d'all
-1 fulla de llorer
-300 Grams de cigrons, o un pot de 300 grams aprox.
-300 Grams de cigrons, o un pot de 300 grams aprox.
-Sal
-Oli d'oliva
Primer tallarem petites la carbassa i albergínia i les posarem ha bullir, amb poca aigua fins que estiguin tendres, jo les he bullit al vapor.
Les escorrem i reservem
Piquem les dents d'all en un morter.
Reservem.
Piquem petit la ceba i el pebrot, i el sofregim en una paella amb una mica d'oli.
Quan estiguin ben sofregits afegim els alls.
Afegir el tomàquet trossejat, deixem coure uns 15 minuts.
Piquem les dents d'all en un morter.
Reservem.
Piquem petit la ceba i el pebrot, i el sofregim en una paella amb una mica d'oli.
Quan estiguin ben sofregits afegim els alls.
Afegir el tomàquet trossejat, deixem coure uns 15 minuts.
Afegim el pebre vermell, el comí i el llorer .
Ho barregem tot molt bé
Afegim la carbassa i l'albergínia ja cuites, seguir sofregint i remenant de tant en tant perquè es vagin desfent.
Quan tinguem una mena de puré bast, afegir els cigrons i deixar altres 5 o 10 minuts.
Retirem la fulla de llorer.
Ho podem servir calent o fred.
dissabte, 23 de novembre del 2013
Cigrons amb cloïsses i lluç
Que bé es menja quan fa fred una sopa o un guisat casolà calentet.
A casa els llegums són imprescindibles en la nostra alimentació, moltes vegades només bullides, amb alguna verdura, i altres vegades, com en aquesta recepta com a plat únic .. i molt ben acompanyades ....
A la recepta original el peix era Bacallà fresc, jo no vaig trobar, així que ho vaig canviar per un lluç que tenia una pinta estupenda.
Aquesta recepta és l'exemple que cuinar un plat complet i excel·ent no és qüestió de temps, ni de saber, perquè tenint els cigrons cuits i brou de peix el tenim fet en un moment
Si voleu facilitar la recepta dels cigrons poden ser de pot, i el brou de brik, però no és el mateix ...
Ingredients
-500 grams de cigrons cuits
-500 grams de cloïsses
-300 grams de lluç o bacallà fresc (o congelat)
-1 litre de brou de peix
-2 dents d'all
-2 tomàquets madurs
-1 copa de vi blanc
-1 cullerada de farina
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva
-Julivert
D'una banda hem de tenir-lo cigrons cuits i escorregut .
D'altra banda el brou de peix .
Les cloïsses les posem en aigua amb sal almenys 1 hora abans , per no trobar que tenen terra
El millor és que en la peixateria us deixin el lluç a filets , perquè així només heu de tallar-lo en trossos petits , vigilant que no hi hagi espines .
Piquem els alls , i pelem i traiem les llavors als tomàquets i els trossegem .
Posem en una cassola una mica d'oli i fregim els alls , quan agafin una mica de color afegim els tomàquets i ho deixem que ens quedi ben sofregit .
Afegim una cullerada de farina , deixem que es cogui una moment i posem el vi blanc que cogui 1 minut , de seguida afegim els cigrons i el brou de peix .
Ho deixem bullir uns 10-12 minuts i per últim afegim les cloïsses i els trossos de lluç , amb 2 o 3 minuts de cocció és suficient, s'obren les cloïsses i el peix queda al punt.
Rectifiquem de sal , hi posem un punt de pebre i julivert picat .
A casa els llegums són imprescindibles en la nostra alimentació, moltes vegades només bullides, amb alguna verdura, i altres vegades, com en aquesta recepta com a plat únic .. i molt ben acompanyades ....
A la recepta original el peix era Bacallà fresc, jo no vaig trobar, així que ho vaig canviar per un lluç que tenia una pinta estupenda.
Aquesta recepta és l'exemple que cuinar un plat complet i excel·ent no és qüestió de temps, ni de saber, perquè tenint els cigrons cuits i brou de peix el tenim fet en un moment
Si voleu facilitar la recepta dels cigrons poden ser de pot, i el brou de brik, però no és el mateix ...
Ingredients
-500 grams de cigrons cuits
-500 grams de cloïsses
-300 grams de lluç o bacallà fresc (o congelat)
-1 litre de brou de peix
-2 dents d'all
-2 tomàquets madurs
-1 copa de vi blanc
-1 cullerada de farina
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva
-Julivert
D'una banda hem de tenir-lo cigrons cuits i escorregut .
D'altra banda el brou de peix .
Les cloïsses les posem en aigua amb sal almenys 1 hora abans , per no trobar que tenen terra
El millor és que en la peixateria us deixin el lluç a filets , perquè així només heu de tallar-lo en trossos petits , vigilant que no hi hagi espines .
Piquem els alls , i pelem i traiem les llavors als tomàquets i els trossegem .
Posem en una cassola una mica d'oli i fregim els alls , quan agafin una mica de color afegim els tomàquets i ho deixem que ens quedi ben sofregit .
Afegim una cullerada de farina , deixem que es cogui una moment i posem el vi blanc que cogui 1 minut , de seguida afegim els cigrons i el brou de peix .
Ho deixem bullir uns 10-12 minuts i per últim afegim les cloïsses i els trossos de lluç , amb 2 o 3 minuts de cocció és suficient, s'obren les cloïsses i el peix queda al punt.
Rectifiquem de sal , hi posem un punt de pebre i julivert picat .
Clafoutis de pinya i peres amb aroma de llimona
Després de la visita al pediatre, gràcies Dr Carbonell per tot, vam començar a limitar el consum de dolços a casa .... si no hi ha no tindrem la temptació de menjar, i és una pena perquè encara que sigui una miqueta sempre ve de gust, però com una mica aquí no pot ser ...
Anem a deixar-los per al cap de setmana i un per als dos dies, que trist sona tot això!!
M'agraden molt els Clafoutis, queden bé amb pomes, amb peres .. amb prunes .. amb albercocs, préssecs .. en aquesta ocasió amb pinya al natural, de llauna i una peres ercolinas, per decorar una mica d'ametlla crocant
Ingredients.
-4 talls de pinya al natural
-3 Peres
-4 ous
-200 ml de llet
-120 grams de farina
-50 grams de mantega
-80 grams de sucre
-1 Llimona
Desfem la mantega al microones.
En un bol barregem la farina, amb els ous, el sucre i la ratlladura de la pell de la llimona, si ens agrada amb molt gust de llimona li posem força, i si no amb una mica n'hi ha prou.
Anem afegint la llet i batent, i per últim afegirem la mantega fosa.
Pelem les peres i les partim en 2, els traiem les llavors i les ruixem amb suc de llimona, perquè no s'enfosqueixin.
Si la pinya és de llauna cal escórrer del suc.
Posem una mica de la massa i la posem al fons d'un motlle, a continuació posem els trossos de pinya, i les peres, de manera que ens quedi repartit, en aquest cas jo he posat les rodanxes de pinya i entre elles les meitats de pera, acabant amb dues meitats de pera al centre.
Quan tinguem la fruita ben posada li posem a sobre la resta de la massa.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts.
Per decorar podem empolvorar amb sucre glas.
Jo tenia en casa un mica d'ametlla Crocant i la hi he posat, així fa contrast el suau del pastís amb el cruixent dels trossets d'ametlla.
Anem a deixar-los per al cap de setmana i un per als dos dies, que trist sona tot això!!
M'agraden molt els Clafoutis, queden bé amb pomes, amb peres .. amb prunes .. amb albercocs, préssecs .. en aquesta ocasió amb pinya al natural, de llauna i una peres ercolinas, per decorar una mica d'ametlla crocant
Ingredients.
-4 talls de pinya al natural
-3 Peres
-4 ous
-200 ml de llet
-120 grams de farina
-50 grams de mantega
-80 grams de sucre
-1 Llimona
Desfem la mantega al microones.
En un bol barregem la farina, amb els ous, el sucre i la ratlladura de la pell de la llimona, si ens agrada amb molt gust de llimona li posem força, i si no amb una mica n'hi ha prou.
Anem afegint la llet i batent, i per últim afegirem la mantega fosa.
Pelem les peres i les partim en 2, els traiem les llavors i les ruixem amb suc de llimona, perquè no s'enfosqueixin.
Si la pinya és de llauna cal escórrer del suc.
Posem una mica de la massa i la posem al fons d'un motlle, a continuació posem els trossos de pinya, i les peres, de manera que ens quedi repartit, en aquest cas jo he posat les rodanxes de pinya i entre elles les meitats de pera, acabant amb dues meitats de pera al centre.
Quan tinguem la fruita ben posada li posem a sobre la resta de la massa.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts.
Per decorar podem empolvorar amb sucre glas.
Jo tenia en casa un mica d'ametlla Crocant i la hi he posat, així fa contrast el suau del pastís amb el cruixent dels trossets d'ametlla.
Pollastre arrebossat amb espècies
La veritat és que el llibre de la Dolorss dóna per a molt.
Només fullejar-lo ja es veu que és un llibre de receptes molt pràctiques, de mercat.
Aquesta vegada unes senzills pits de pollastre arrebossats, però amb un toc especial, diverses espècies que li donen un sabor molt agradable.
Acompanyem amb carabassons i brots verds, va ser un sopar de Diumenge perfecte ..
Ingredients.
-Pit de pollastre a filets
-Espècies: farigola, alfàbrega, romaní, sàlvia, menta
-Pa ratllat
-Ous
-Llet
-Farina
-Oli d'oliva
Posem els filets de pollastre amb llet, els deixem així almenys una hora.
Si les espècies són fresques les piquem, en aquest cas les meves no eren fresques, i les posem al pa ratllat.
Passem els filets de pollastre per farina, després per ou batut i finalment pel pa ratllat.
Els fregim en oli calent.
L'ideal és deixar damunt d'un paper de cuina absorbent quan els traiem de la paella per que ens quedaran més suaus i no tan oliosos
El posar els filets a la llet i afegir les espècies fa que el resultat sigui molt diferent al arrebossat normal, us animo a provar-ho.
Només fullejar-lo ja es veu que és un llibre de receptes molt pràctiques, de mercat.
Aquesta vegada unes senzills pits de pollastre arrebossats, però amb un toc especial, diverses espècies que li donen un sabor molt agradable.
Acompanyem amb carabassons i brots verds, va ser un sopar de Diumenge perfecte ..
Ingredients.
-Pit de pollastre a filets
-Espècies: farigola, alfàbrega, romaní, sàlvia, menta
-Pa ratllat
-Ous
-Llet
-Farina
-Oli d'oliva
Posem els filets de pollastre amb llet, els deixem així almenys una hora.
Si les espècies són fresques les piquem, en aquest cas les meves no eren fresques, i les posem al pa ratllat.
Passem els filets de pollastre per farina, després per ou batut i finalment pel pa ratllat.
Els fregim en oli calent.
L'ideal és deixar damunt d'un paper de cuina absorbent quan els traiem de la paella per que ens quedaran més suaus i no tan oliosos
El posar els filets a la llet i afegir les espècies fa que el resultat sigui molt diferent al arrebossat normal, us animo a provar-ho.
Croquetes de verdures i formatges
Aquestes croquetes són increïbles, notes tots els sabors de les verdures i la barreja de formatges que li dóna un sabor molt intens.
A la recepta original portava formatge ratllat jo ho he substituït per una barreja de formatge Manxec i Cheddar.
Ingredients.
-Ceba
-Pebrot vermell
-Pebrot verd
-Pastanaga
-Carabassó
-All
-Formatge ratllat
-Pa ratllat
-Farina
-Ou
-Oli d’oliva
-Llet
-Sal
-Pebre
-Nou Moscada
(No poso quantitats perquè podeu posar segons els gustos o segons la quantitat de croquetes que vulgueu fer )..
Tallem molt petites totes les verdures.
Les posem en una paella amb una mica d'oli i deixem que es vagin cuinant, hi afegim sal i pebre.
Quan les tenim a punt els posem farina, donem unes voltes que la farina es cogui i afegim llet, com si fóssim fer canelons, hem d'afegir llet fins que ens quedi una massa fina, consistent però tampoc que sigui molt espessa, pensem que quan es refredi ens quedés les consistent.
quan hàgim afegit la llet li posem també una mica de nou moscada.
I finalment abans d'apagar el foc li posem el formatge, amb la mateixa calor de la massa es desfarà.
Deixem la barreja reposar en una safata, millor tapada amb paper film perquè la paret de dalt no se'ns quedi seca.
Quan la massa esta freda formem les croquetes, les passem per farina, ou batut i finalment pa ratllat.
Macarrons amb bledes, xampinyons i porros, gratinat.
Aquesta és una altra recepta del llibre La cocina de la Dolorss
En aquesta ocasió li he afegit porros, crec que els xampinyons i els porros combinen molt bé junts.
La combinació de pasta i verdures és perfecta.
A casa els ha agradat molt, i encara vaig fer una safata prou gran no va quedar ni una mica, bon senyal.
Ingredients.
-400 grams de macarrons
-.250 grams de bledes
-250 grams de xampinyons
-2 porros
-3 cullerades de salsa de tomàquet
-2 dents d’all
-1 Cullerada de pebre vermell dolç
-Formatge ratllat o Parmesà
-Oli d’oliva
-Sal
-pebre
Bullim els macarrons, els escorrem i els reservem.
Coem les bledes, ho podem fer al microones o bé, com en aquest cas al vapor.
Posem en una paella una mica d'oli i afegim els xampinyons els porros i els alls talladets petits.
Quan ja estiguin ben passats, afegim les Bledes, i les cullerades de salsa de tomàquet., Una mica de pebre, sal i pebre.
Posem en una safata per al forn la base de les verdures i després els macarrons, empolvorem amb el formatge ratllat i ho gratinem.
A punt per servir acabat de fer i calent
Subscriure's a:
Missatges (Atom)