dissabte, 23 de novembre de 2013

Clafoutis de pinya i peres amb aroma de llimona

Després de la visita al pediatre, gràcies Dr Carbonell per tot, vam començar a limitar el consum de dolços a casa .... si no hi ha no tindrem la temptació de menjar, i és una pena perquè encara que sigui una miqueta sempre ve de gust, però com una mica aquí no pot ser ...
Anem a deixar-los per al cap de setmana i un per als dos dies, que trist sona tot això!!
M'agraden molt els Clafoutis, queden bé amb pomes, amb peres .. amb prunes .. amb albercocs, préssecs .. en aquesta ocasió amb pinya al natural, de llauna i una peres ercolinas, per decorar una mica d'ametlla crocant


Ingredients.


-4 talls de pinya al natural
-3 Peres
-4 ous
-200 ml de llet
-120 grams de farina
-50 grams de mantega
-80 grams de sucre
-1 Llimona


Desfem la mantega al microones.

En un bol barregem la farina, amb els ous, el sucre i la ratlladura de la pell de la llimona, si ens agrada amb molt gust de llimona li posem força, i si no amb una mica n'hi ha prou.


Anem afegint la llet i batent, i per últim afegirem la mantega fosa.
Pelem les peres i les partim en 2, els traiem les llavors i les ruixem amb suc de llimona, perquè no s'enfosqueixin.
Si la pinya és de llauna cal escórrer del suc.
Posem una mica de la massa i la posem al fons d'un motlle, a continuació posem els trossos de pinya, i les peres, de manera que ens quedi repartit, en aquest cas jo he posat les rodanxes de pinya i entre elles les meitats de pera, acabant amb dues meitats de pera al centre.
Quan tinguem la fruita ben posada li posem a sobre la resta de la massa.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts.
Per decorar podem empolvorar amb sucre glas.

Jo tenia en casa un mica d'ametlla Crocant i la hi he posat, així fa contrast el suau del pastís amb el cruixent dels trossets d'ametlla.