dissabte, 23 de novembre de 2013

Cigrons amb cloïsses i lluç

Que bé es menja quan fa fred una sopa o un guisat casolà calentet.
A casa els llegums són imprescindibles en la nostra alimentació, moltes vegades només bullides, amb alguna verdura, i altres vegades, com en aquesta recepta com a plat únic .. i molt ben acompanyades ....
A la recepta original el peix era Bacallà fresc, jo no vaig trobar, així que ho vaig canviar per un lluç que tenia una pinta estupenda.
Aquesta recepta és l'exemple que cuinar un plat complet i excel·ent no és qüestió de temps, ni de saber, perquè tenint els cigrons cuits i brou de peix el tenim fet en un moment
Si voleu facilitar la recepta dels cigrons poden ser de pot, i el brou de brik, però no és el mateix ...


Ingredients


-500 grams de cigrons cuits
-500 grams de cloïsses
-300 grams de lluç o bacallà fresc (o congelat)
-1 litre de brou de peix
-2 dents d'all
-2 tomàquets madurs
-1 copa de vi blanc
-1 cullerada de farina
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva
-Julivert




D'una banda hem de tenir-lo cigrons cuits i escorregut .
D'altra banda el brou de peix .
Les cloïsses les posem en aigua amb sal almenys 1 hora abans , per no trobar que tenen terra
El millor és que en la peixateria us deixin el lluç a filets , perquè així només heu de tallar-lo en trossos petits , vigilant que no hi hagi espines .
Piquem els alls , i pelem i traiem les llavors als tomàquets i els trossegem .
Posem en una cassola una mica d'oli i fregim els alls , quan agafin una mica de color afegim els tomàquets i ho deixem que ens quedi ben sofregit .
Afegim una cullerada de farina , deixem que es cogui una moment i posem el vi blanc que cogui 1 minut , de seguida afegim els cigrons i el brou de peix .
Ho deixem bullir uns 10-12 minuts i per últim afegim les cloïsses i els trossos de lluç , amb 2 o 3 minuts de cocció és suficient, s'obren les cloïsses i el peix queda al punt.
Rectifiquem de sal , hi posem un punt de pebre i julivert picat .