dimarts, 26 de novembre de 2013

Alboronía

La paraula alboronía ve del vocable àrab al-baraniyya que significa cert menjar.
Per aquest motiu era habitual preparar aquesta recepta en l'època mossàrab per a les grans celebracions, com casaments o cerimònies.
Aquesta recepta ens pot servir com a guarnició i acompanyament a diferents plats, com carn o peix.

Ami m'agrada coure els llegums en cas en aquesta ocasió també he posat els cigrons cuits a casa, però és una bona opció fer aquesta recepta amb els de pot.


-500 Grams de carbassa
-1 albergínia
-1 Ceba
-1 pebrot verd
-1 Llauna de tomàquet sencer pelat de 400 grams
-1 Cullerada petita de pebre vermell picant de la vera
-1 Cullerada petita de comí mòlt
-6 Dents d'all
-1 fulla de llorer
-300 Grams de cigrons, o un pot de 300 grams aprox.
-Sal
-Oli d'oliva


Primer tallarem petites la carbassa i albergínia i les posarem ha bullir, amb poca aigua fins que estiguin tendres, jo les he bullit al vapor.
Les escorrem i reservem
Piquem les dents d'all en un morter.
Reservem.
Piquem petit la ceba i el pebrot, i el sofregim en una paella amb una mica d'oli.
Quan estiguin ben sofregits afegim els alls.
Afegir el tomàquet trossejat, deixem coure uns 15 minuts.
Afegim el pebre vermell, el comí i el llorer .
Ho barregem tot molt bé
Afegim la carbassa i l'albergínia ja cuites, seguir sofregint i remenant de tant en tant perquè es vagin desfent.
Quan tinguem una mena de puré bast, afegir els cigrons i deixar altres 5 o 10 minuts.
Retirem la fulla de llorer.
Ho podem servir calent o fred.