dijous, 28 de febrer del 2013

Croquetes de Pollastre.

Avui començo la recepta amb un poema del llibre Bon profit de Miquel Martí i Pol.
Se'ns esmolen les dentetes
quan la mare fa croquetes
Ben rosses i cruixidores,
no te'n menges, en devores.
En qualsevol ocasió,
si hi ha croquetes, millor.

L'Aniol Sempre em demana Croquetes, no se per que però mai les havia fet.
Aquesta recepta me l'ha donat Olga, gràcies Olga, que a part d'ajudar-me a solucionar problemes domèstics, com trobar un electrecista o un professional que m'arregli el escalfador de casa també em dóna idees per a la cuina.

Ingredients.


-Carn de pollastre (pot ser de pollastre a l'ast que ens hagi sobrat, cmo en aquesta ocasió) o de rostit, o de brou, sempre ens quedarà millor d'un a l'ast o rostit.
-2 cebes
-2 Cullerades de foie gras o pate
-Llet
-Farina
-Sal
-Pa ratllat
-Nou moscada
-Oli d' oliva

Primer posem les cebes tallades amb una mica d'oli en una paella i les deixem que es vagin fent a poc a poc, volem que ens quedin cuites, però no cremades.

Agafem la carn de pollastre i li traiem la pell i l'os i la tallem, jo per picar he utilitzat un ganivet però també es pot fer amb la picadora, segons la textura que vulguem que ens quedi.
Un cop tenim la ceba posem una mica de mantega en una paella i hi afegim la ceba i el pollastre, posem 2 cullerades de farina, aprox. deixem que es dauri una mica i anem afegint llet, igual que quan fem canelons, també podem fer a part la bechmnel i afegir depués a la carn i la ceba.

Posem una mica de sal, una mica de nou moscada i quan ho tinguem afegim les 2 cullerades de foigras o pate, això també va a gustos, però li queda bé.
Un cop aquest tot ben lligat el traiem de la paella i ho deixem reposar fins que sigui fred.
Anem agafant porcions i fem les croquetes, les arrebossem en ou i finalment en pa ratllat, les fregim en oli calent ... ia  taula!

Estan igual de bones fredes o calentes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.