dijous, 22 de maig de 2014

Pastís de triple xocolata amb fruita





No us espanteu al veure aquesta mega recepta ... és molt fàcil, es fa en dos temps.
Els ingredients són senzills i no té cap dificultat.
És una recepta per triomfar perquè queda molt vistosa .. i és un homenatge a la xocolata perquè com veureu porta en les tres preparacions.
Encara que és un pastís no molt gran surten moltes racions per que amb un trosset petit quedem plens.
Sóc sincera i he de dir que no l'he provat perquè la vaig regalar, però també us vull dir que va agradar molt .... i és que no hi ha res com un pastís casolà!! fet amb bons ingredients i molt 
carinyo.
Del Bloc Cuina per llaminers


Ingredients:

 Per a la base

-50 grams de mantega
-110 grams de farina
-2 rovells d'ou
-2 cullerades cacau pur en pols
-60 grams de sucre glas

Per al farcit

-55 grams de farina
-70 grams de sucre
-1 ou
-1 cullerada de mantega
 -50 grams de xocolata 70%
-1 cullerada cacau pur en pols
-1 culleradeta petita de llevat en pols

- Per a la cobertura

-150 g de xocolata 70%
-150 g de nata líquida 35%


-Maduixots (o gerds, mores, nabius)
-kumquats


(Es considera que els fruits del kumquat tenen propietats de disminuir el colesterol i també faciliten l'absorció del ferro dels aliments per la qual cosa van bé per combatre l'anèmia. Els seus fruits són en forma d'hesperidi, de la mida d'una nou i tenen la polpa amargant i l'escorça comestible..Es conreen en diverses varietats principalment a la Xina i al Japó.)



Primer farem la base ja que hem de deixar-la en repòs unes hores, o d'un dia per l'altre.
S'hi incorpora el sucre i els rovells, i es barreja tot.
Aquesta massa no s'ha de treballar molt, simplement unir els ingredients fins obtenir una massa homogènia.
S'embolica amb film i es deixa reposar a la nevera tota la nit.

El dia següent, al damunt de paper s'estira la
masa amb l'ajuda del corró deixant-la d'un gruix de 2-3 mm aproximadament.
Es punxa amb una forquilla per evitar que es formin bombolles d'aire.
Es cobreix la pasta amb paper de forn i al damunt s'hi
col•loquen pesos, per exemple unes llegums seques.
Es cou al forn prèviament escalfat a 180
º durant uns 15 minuts.


Fem el farcit. 

Desfem al bany maria la xocolata i la mantega.
Reservem.
Batem
ell ou i la mantega fins blanquejar.
Anem afegint la farina, el cacau, el llevat i finalment la barreja de xocolata i mantega, ho fem amb cura suaument perquè no ens baixi la massa.
Col
loquem aquesta massa sobre de la base i la tornem a posar al forn calent a 180 graus uns 15 minuts.
Passat aquest temps la traiem del forn i ho deixem refredar
Finalment farem la cobertura. 
Posem la nata a escalfar i quan comenci a bullir la retirem del foc i hi posem la xocolata trossejada, vam començar a batre fins que ens quedi una xocolata fi.
Deixem que es refredi una mica i ho posem a sobre del pastís que havíem preparat.
Rentem i tallem les fulles als maduixots i els col
loquem a sobre.
En aquest cas també vaig posar Cumquats, perquè em feia gràcia aquest tipus de fruita àcida per fora i dolça per dins, però ho podem fer amb qualsevol fruita que ens agradi, sobretot queda bé amb fruits vermells.