dilluns, 26 de maig de 2014

Pastís Sacher

L'altre dia em va dir Carme que a casa veien Mastechef. La veritat és que la temporada anterior el seguia però aquesta temporada no he tingut temps, de tota manera recuperaré per internet els programes.
Una de les proves era fer un Pastís Sacher, i em va dir Carme que volien fer un a casa ... així que vaig pensar .. el proper pastís que portaré serà un Sacher ... amb tots els meus respectes cap als Sacher que podem comprar a Àustria


El pastís Sacher, en alemany Sachertorte, és un pastís de xocolata típica d'Àustria.
Consisteix en dues planxes gruixudes de pa de pessic de xocolata separades per una fina capa de melmelada d'albercoc i recobertes amb un glacejat de xocolata negra per sobre i els costats.La xocolata que cobreix el pastís permet que es conservi períodes llargs.
Tradicionalment, se sol acompanyar de nata muntada (crema chantilly

Va ser inventada el 1832 per Franz Sacher, llavors jove aprenent de rebosteria, per delectar un selecte grup de convidats del príncep Klemens Wenzel von Metternich.



La veritat és que l'elaboració ha estat fàcil, i he quedat contenta amb el resultat, jo no l'he provat però m'han dit que ha quedat molt bon ... gràcies guapes!!


Ingredients.


-175 Grams de mantega
-7 ous
-175 Grams de sucre
-100 Grams de farina de rebosteria
-175 Grams de xocolata 70%
-50 Grams d'ametlles crues mòltes. Farina d'ametlles.
-Melmelada d'albercoc

Per a la cobertura

-150 Grams de xocolata 70%
-100 Ml de nata liquida
-20 grams de mantega


Posem al bany Maria la xocolata i ho deixem que quedi temperat.
Batem a punt de neu les clares d'ou, i reservem els rovells.
Posem en un bol la mantega tova amb el sucre i ho batem, millor amb una batedora electrica.de varetes.
Anem incorporant els rovells un a un, i la xocolata fosa.
Ara amb la vareta manual anem incorporant la farina d'ametlla i la farina, amb moviments molt suaus
Finalment afegim les clares a punt de neu, amb compte, amb moviments envoltants i en la mateixa direcció.

Posem la massa en un motlle untat en mantega i farina o bé que tingui un paper especial.
Introduïm al forn calent a 175 graus uns 15 minuts.
Passat aquest temps baixem la temperatura a 165 graus 30 minuts.
Quan ha passat aquest temps deixem el pastís al forn apagat i amb la porta una mica oberta uns 10 minuts perquè no ens baixi la massa de cop.

Quan estigui fred l'obrim per la meitat i li posem, generosament melmelada d'albercoc.
Per a la cobertura posem a escalfar la nata líquida i quan estigui a punt de bullir retirem del foc, afegim la xocolata trossejada, batem bé i posem també la mantega, que ens quedi una xocolata fosa amb una textura ben fina.
Quan perdi una mica de temperatura repartim per tot el pa de pessic.
Deixem refredar.
És un pastís ideal per als enamorats dels pastissos de xocolata ... que som molts .. veritat?