dilluns, 5 de maig de 2014

Galetes de vidre

L'altre dia Mary del bloc Cuchillito y tenedor  va posar una recepta de galetes amb vidre al centre .. impressionants!
Em vaig dir a mi mateixa que no em quedarien , perquè potser els caramels no desfarien!
Però anem a provar-ho.
Així que Aniol i jo ens vam posar mans a l'obra, ell fa servir la batedora i jo vaig posant els ingredients, és un bon ajudant!
Vam fer una petita quantitat de massa, i la vam deixar reposar fins l'endemà. 
Com era el dia de la mare i les iaies eren a casa ens va visitar Glòria i vam estar prenent te acompanyat d'aquestes galetes tan boniques amb aroma de taronja ...

Ingredients


-225 Grams de farina de força
-125 Grams de mantega
-80 Grams de sucre glas,
-Essència de taronja
-1 ou
 -Caramels de fruites 1 per galeta (dels durs de colors petits)


La mantega ha d'estar, com sempre que fem galetes a temperatura ambient.
La batem bé amb la batedora o amb un batedor manual fins que ens quedi com una pomada.
Li anem afegint el sucre i seguidament l'essència.
Afegim l'ou sense deixar de batre, i per últim poc a poc la farina, anem posant farina i batent, no posem més farina fins que no estigui integrada l'anterior.
Quan tinguem la massa feta la emboliquem en paper film i la fiquem a la nevera mínim un parell d'hores però es pot deixar d'un dia per l'altre.


Per treballar la massa de galetes ha d'estar freda i dura, si no s'enganxa i és difícil.
Així que fem les galetes que ens caben en una safata de forn i la resta ho tornem a posar a la nevera fins al moment de tallar i enfornar.
Estirem bé la massa entre dos papers especials de forn i els donem la forma que ens agradi, en aquest cas he tallat les galetes en forma de cor i amb un altre tallador més petit he retallat el centre.
Posem un caramel al centre i posem al forn al forn calent a 180 graus fins que agafin una mica de color.
Deixem refredar i enlairem del paper .... queden moníssimes!
En aquesta recepta sí que és important posar paper especial per forn perquè d'aquesta manera ens assegurem que no ens quedan enganxades a la safata.











I també les he fet amb massa amb cacau!