dijous, 29 de maig de 2014

Clafoutis de pomes i melmelada de maduixots

Aquest Diumenge tenia a casa uns maduixots molt bons que havia comprat dos dies abans.
No estaven lletjos ni de bon tros, però ja sabeu el que passa amb aquest tipus de fruita que 

deseguida perd el seu color i ja ens són tan desitjables.
Així que els vaig posar en una cassola amb sucre i 2 cullerades d'aigua i quan van estar cuits, uns 10 minuts els vaig triturar.
Al Marti li encanta,  en el Iogurt i alguna vegada també ho hem posat damunt d'un pastís de formatge, afegint 1 fulla de gelatina.

En aquesta ocasió vaig fer un Clafoutis de Pomes, és un tipus de pastís que ens agrada molt, i que podem menjar tèbi o fred, amb les maduixes combina molt bé, o amb qualsevol melmelada que ens agradi.


   Ingredients.

-4 Pomes (en aquesta recepta Golden)
-3 ous
-200 Grams de farina
-250 Ml de llet
-150 Grams de sucre + 2 cullerades
-1 Cullerada de mantega
-1 Branca de canyella
-4 Cullerades de brandi o whisky
-Melmelada


Posem en una paella la mantega, la branca de canyella, dues cullerades de sucre i les pomes pelades, sense llavors i tallades.
Deixem que es vagin cuinant, uns 5-7 minuts és suficient.
Batem els ous amb la llet i el brandi, barrejant bé amb el batedor manual o elèctric.
Afegim el sucre i la farina.
Posem aquesta barreja en un motlle untat amb mantega, i sobre posem les pomes que havíem caramel· itzat.
El introduïm al forn calent a 180 graus uns 20-25 minuts.
Un cop el pastís quedi temperat li podem posar una mica de melmelada per sobre.