divendres, 5 de setembre del 2014

Colliure



Els que hagueu passejat per Colliure estareu d'acord amb mi que és una vila molt agradable, amb un ambient molt tranquil i amb unes 
precioses platges de pedres i d'aigua molt freda i neta.
Des de qualsevol racó de la vila es pot veure aquest mar Mediterrani tan blau ,tan intens ... tot Colliure és una escena perfecta per a una foto!
En aquesta ocasió vam aparcar l'autocaravana al pàrquing de la muntanya, és un pàrquing també per a cotxes, i des d'allà, cada 15 minuts pots agafar un microbus, totalment gratuït ensenyant el tiquet del pàrquing, que et deixa al centre.
Impresindible la visita al castell reial i a la tomba de Antonio Machado, un lloc de culte.
Va ser una visita curta, però vam poder gaudir de totes les coses fantàstiques que t'ofereix aquesta vila, la seva gatronomía, el seu paisatge, les seves platges ..., inclòs un petit xàfec que ens va caure al matí .... tornarem.


Caminante, son tus huellas
el camino y nada más;
Caminante, no hay camino,
se hace camino al andar.
Al andar se hace el camino,
y al volver la vista atrás
se ve la senda que nunca
se ha de volver a pisar.
Caminante no hay camino
sino estelas en la mar.












Les anxoves de Colliure és un dels seus productes més tipics que preparen de forma artesanal des de fa  moltíssims anys.
En aquesta ocasió vam visitar una de les petites empreses que es dediquen des de fa generacions
de forma artesanal preparar-las en conserva de salaó,































Amb un bon espectacle inclòs! un luxe!





Cotlliure (en francès Collioure) és una vila i municipi del Rosselló a la Catalunya Nord que administrativament pertany al departament francès de Pirineus Orientals i a la regió de Llenguadoc-Rosselló.

Cotlliure és una vila turística situada a la Costa Vermella, limita amb les comunes d'ArgelersBanyuls de la Marenda i Portvendres.
Antic poble de pescadors i vinyataires, conegut per les seves anxoves, Cotlliure ha estat també motiu d'inspiració per pintors com MatisseDerainChagallGrisBraquePicassoDufy i Dalí, entre d'altres, que han retratat el seu castell, els seus carrerons o el pintoresc campanar de la seva església arran de mar. En el seu cementiri hi ha les tombes d'Antonio Machado i del novel·lista Patrick O'Brian, que hi residí entre 1949 i 2000.
El malnom dels cotlliurencs és ganxeros o conyics. La dita diu: "A Cotlliure hi fa bon viure".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.