dimarts, 2 de setembre de 2014

Gastrononia de l'Aude. Leucate terra de bons vins, fruites i ostres

Diu el mapa turistic que la cuina de Aude, País Càtar, és una cuina autentica amb xefs que rivatlizen en talent i una tradicció de producció tant de peix com de marisc, carns, saalons.
Per tot l'Aude es tipica la cuina de caça, els bolets, els formatges de cabra, d'ovella i de vaca.
Les tòfones, cireres, cebes dolçes de Citou...
i podem trobar tota mena de especialitats dolçes com orelletes, torrons, mels, nogats, castanyes confitades, crocants....etc.
La veritat és que jo noi tenia ni idea que Leucate existís.
Però fent una mica de gira per l`Aude una de les parades que vam fer va ser en aquesta població. 
Leucate és una població famosa per les seus vins i també pels seus vivers d'ostres, tan típiques en aquesta part de França.

Un tipus de pa molt popular a la zona és el que està fet amb farina d'espelta,el pa Càtar, això li dóna un sabor i un color molt característic, deliciós !!!!

És tot un luxe poder aparcar l'autocaravana a peu d'una meravellosa platja, d'aigües poc profundes però molt neta i enmig de la natura. En aquesta zona de platja hi ha molts surfistes ja que alli bufa amb força la tramuntana, tots els matins veiem el mar ple de veles, tot un espectacle!
Des del àrea es va a la població caminant a penes 500 metres i  es puja al Castell, en ruïnes.
Durant cinc segles, la ciutat fortificada de Leucate servirà com a punt privilegiat d'observació i de guardià de la frontera entre els regnes de França i d'Aragó.
La signatura en 1659 del Tractat dels Pirineus, significaria la fi del castell de Leucate.

Tornarem !!!!



















Cada matí el forner venia a l'area amb les seves baguets i els seus croissants !!!!