dimarts, 2 de setembre del 2014

Pastís de formatge amb cobertura de melmelada de ruibarbre i vam visitar Carcassone i el Llac Cavayére

És posar un peu a França i visitar els seus supermercats,i botigues  a la recerca de productes  com les melmelades i les compotes de diferents fruites que no venen aquí.
Una de les coses que sempre em porto de souvenir és la melmelada de ruibarbre (És una planta conreada que prové del nord-est d'Europa. L'ruibarbre, Rheum rhabarbarum, és una espècie de planta fanerògama pertanyent a la família Polygonaceae.)
Aquest tipus de melmelada la vaig descobrir a través de Ute que a la casa de Osnabruck fa unes fantàstiques melmelades de Ruibarbre i plàtan.


doncs jo amb el meu pot de melmelada de rubibarbe  he decidit que l'anava a posar a sobre d'un pastís de formatge.

Ingredients.

-400 Grams de formatge per untar (tipus Philadelpia)
-3 Iogurts grecs (o naturals, o de llimona, o desnatats)
-100 Grams de sucre
-4 ous
-1 Cullerada de maizena
-sal
-2 fulles de gelatina
-Mermelada
(Li podem posar unes passes o un prunes, o nabius secs.)

Batem el ous amb el sucre i una mica de sal, i hi afegim la cullerada de maizena dels iogurts i el formatge, li podem posar ratlladura de llimona o una mica d'essència.
També li podem posar passes.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 50 minuts.
Quan hagi passat el temps de cocció la deixem al forn una estoneta amb la porta tancada  i després un altre estona amb la porta oberta perquè no se'ns baixi de cop, no és un pastís que quedi molt alt.
Fem la cobertura.
Posem amb aigua freda les fulles de gelatina, mínim 10 minuts.
Posem en un cassó a escalfar la melmelada amb una cullerada d'aigua, quan estigui calenta la retirem del foc i hi afegim les fulles de gelatina i ho batem bé. 



La deixem temperar.
Quan el pastís estigui totalment fred, és millor fer-la d'un dia per l'altre posem a la cobertura sobre i deixem que agafi consistència.










Carcassone  és una comuna francesa situada al sud-est de França, al departament de l'Aude i a la regió del Llenguadoc-Rosselló. La vila és la capital de l'Aude i és coneguda per la ciutat fortificada de Carcassona, d'arquitectura medieval i restaurada per Viollet-le-Duc al segle XIX i Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des de 1997.


Tenia moltes ganes de veure Carcassone, moltes vegades el que tens més a prop és el que menys vas a visitar, oi?
M'agrada tot el que sigui un castell, una fortalesa, una església, una catedral, hi ha tanta història en les seves muralles, en les seves parets, sempre penso: ... aquestes pedres ens observen i ens expliquen coses.
La veritat és que quan arribes ala entrada principal de Carcassone és impressionant, i passejar pels seus carrers és molt interessant, encara que pel meu gust hi ha masses comerços i restaurants.
La visita nocturna és obligada, majestuosa la fortalesa il·luminada !!!







































 








El LLac Cavayère, "la platja de Carcassone",situat als afores de la ciutat de Carcassona i apartat de l'àrea d'influència urbana d'aquesta , amb més de 14 hectàrees constitueix l'àrea de lleure principal de la Ciutat, que fan les delícies per un camí en la seva totalitat entre vegetació mediterrània amb espècies pròpies d'aquesta com el Pi Carrasco i el Pinyoner, l'Alzina, el Roure, el Freixe de fulla petita i Arbustos com l'Arboç i el Marfull entre d'altres.Ens van comentar que la volta al llac són uns 5 quilòmetres, un passeig!


Amb una part de gespa i una altra de pedres i un aigua molt neta i transparent , la gent, pel que vam veure, va a banyar-se més a la tarda que per les matins.
El mateix llac hi ha uns jocs aquàtics dels quals Martí i Aniol gaudir una bona estona. 














L'aigua del llac molt neta...transparent!!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.