diumenge, 7 de setembre de 2014

Pastís de formatge fresc i préssecs de vinya. Visita a Besalú

Es nota que ha començat ja la "vida normal" perquè tinc poc temps i molta feina. 
La veritat és que les vacances han donat per poc, tenia molts plans i només he pogut complir una part ..... el dia dóna de si el que dóna de si ... són 24 hores ..... 
No és una queixa, és una realitat. 
Bé aprofitant el cap de setmana i la calor que encara fa he pensat fer unes postres que ens agrada a tots a casa, pastís de formatge, i per que no posar-li préssecs ?..

(al final de la recepta farem un viage a Besalú .. bonica població ....)


Ingredients.

-250 gams de formatge fresc,tipus Burgos
-100 grams de sucre
-1 cullerada de Maizena
-4 Ous
-2 iogurts (Grecs,naturals o desnatats)
-50 ml de llet
-2 préssecs de vinyaPer fer aquest pastís tan sols necessitarem la batedora elèctrica,per facilitar-nos el treball, perquè també podem batre amb la batedora manual.
Barregem tots els ingredients, menys els préssecs que els hem de pelar i tallar-los a trossos. 
Un cop tinguem la barreja posada al motlle per forn repartir els trossos de préssec i ho fiquem al forn calent a 180 graus uns 50 minuts. 

Aquest pastís aquesta molt millor sabor i textura passades unes hores, ideal fer-ho d'un dia per l'altre.
                             Besalú

Va ser arribar a Besalú i haver de comprar un arc i unes fletxes per si ens ataquen els enemics!.. bé i una espasa,i  per completar l'armament de defensa a Carcassone vam comprar l'escut, imprescindible!
M'agrada molt passejar pels carrers de Besalú, el seu pont.. hi ha molta història en aquestes pedres ...
El dia que vam arribar a Besalú anàvem de pas, camí de França, havia plogut i el pàrquing era, en algunes parts, un llac, i feia fresquet ... en ple mes d'agost!

Besalú és una vila i municipi de la comarca de la Garrotxa, a les Comarques Gironines.
El pont de Besalú és un pont romànic d'entrada d'accés fortificada . Està protegit com a bé cultural d'interès nacional, sobre el riu Fluvià,aquest pont, és el resultat de diverses reconstruccions, reformes, afegits i restauracions, fetes al llarg dels segles. La primera notícia que se'n té és del 1075, en què s'esmenta un pont a Besalú. L'any 1284 es torna a fer referència al pont, en vendre un hort.