dijous, 29 de maig del 2014

Clafoutis de pomes i melmelada de maduixots

Aquest Diumenge tenia a casa uns maduixots molt bons que havia comprat dos dies abans.
No estaven lletjos ni de bon tros, però ja sabeu el que passa amb aquest tipus de fruita que 

deseguida perd el seu color i ja ens són tan desitjables.
Així que els vaig posar en una cassola amb sucre i 2 cullerades d'aigua i quan van estar cuits, uns 10 minuts els vaig triturar.
Al Marti li encanta,  en el Iogurt i alguna vegada també ho hem posat damunt d'un pastís de formatge, afegint 1 fulla de gelatina.

En aquesta ocasió vaig fer un Clafoutis de Pomes, és un tipus de pastís que ens agrada molt, i que podem menjar tèbi o fred, amb les maduixes combina molt bé, o amb qualsevol melmelada que ens agradi.


   Ingredients.

-4 Pomes (en aquesta recepta Golden)
-3 ous
-200 Grams de farina
-250 Ml de llet
-150 Grams de sucre + 2 cullerades
-1 Cullerada de mantega
-1 Branca de canyella
-4 Cullerades de brandi o whisky
-Melmelada


Posem en una paella la mantega, la branca de canyella, dues cullerades de sucre i les pomes pelades, sense llavors i tallades.
Deixem que es vagin cuinant, uns 5-7 minuts és suficient.
Batem els ous amb la llet i el brandi, barrejant bé amb el batedor manual o elèctric.
Afegim el sucre i la farina.
Posem aquesta barreja en un motlle untat amb mantega, i sobre posem les pomes que havíem caramel· itzat.
El introduïm al forn calent a 180 graus uns 20-25 minuts.
Un cop el pastís quedi temperat li podem posar una mica de melmelada per sobre.







dilluns, 26 de maig del 2014

Pastís Sacher

L'altre dia em va dir Carme que a casa veien Mastechef. La veritat és que la temporada anterior el seguia però aquesta temporada no he tingut temps, de tota manera recuperaré per internet els programes.
Una de les proves era fer un Pastís Sacher, i em va dir Carme que volien fer un a casa ... així que vaig pensar .. el proper pastís que portaré serà un Sacher ... amb tots els meus respectes cap als Sacher que podem comprar a Àustria


El pastís Sacher, en alemany Sachertorte, és un pastís de xocolata típica d'Àustria.
Consisteix en dues planxes gruixudes de pa de pessic de xocolata separades per una fina capa de melmelada d'albercoc i recobertes amb un glacejat de xocolata negra per sobre i els costats.La xocolata que cobreix el pastís permet que es conservi períodes llargs.
Tradicionalment, se sol acompanyar de nata muntada (crema chantilly

Va ser inventada el 1832 per Franz Sacher, llavors jove aprenent de rebosteria, per delectar un selecte grup de convidats del príncep Klemens Wenzel von Metternich.



La veritat és que l'elaboració ha estat fàcil, i he quedat contenta amb el resultat, jo no l'he provat però m'han dit que ha quedat molt bon ... gràcies guapes!!


Ingredients.


-175 Grams de mantega
-7 ous
-175 Grams de sucre
-100 Grams de farina de rebosteria
-175 Grams de xocolata 70%
-50 Grams d'ametlles crues mòltes. Farina d'ametlles.
-Melmelada d'albercoc

Per a la cobertura

-150 Grams de xocolata 70%
-100 Ml de nata liquida
-20 grams de mantega


Posem al bany Maria la xocolata i ho deixem que quedi temperat.
Batem a punt de neu les clares d'ou, i reservem els rovells.
Posem en un bol la mantega tova amb el sucre i ho batem, millor amb una batedora electrica.de varetes.
Anem incorporant els rovells un a un, i la xocolata fosa.
Ara amb la vareta manual anem incorporant la farina d'ametlla i la farina, amb moviments molt suaus
Finalment afegim les clares a punt de neu, amb compte, amb moviments envoltants i en la mateixa direcció.

Posem la massa en un motlle untat en mantega i farina o bé que tingui un paper especial.
Introduïm al forn calent a 175 graus uns 15 minuts.
Passat aquest temps baixem la temperatura a 165 graus 30 minuts.
Quan ha passat aquest temps deixem el pastís al forn apagat i amb la porta una mica oberta uns 10 minuts perquè no ens baixi la massa de cop.

Quan estigui fred l'obrim per la meitat i li posem, generosament melmelada d'albercoc.
Per a la cobertura posem a escalfar la nata líquida i quan estigui a punt de bullir retirem del foc, afegim la xocolata trossejada, batem bé i posem també la mantega, que ens quedi una xocolata fosa amb una textura ben fina.
Quan perdi una mica de temperatura repartim per tot el pa de pessic.
Deixem refredar.
És un pastís ideal per als enamorats dels pastissos de xocolata ... que som molts .. veritat?













Croquetes de verdures i pollastre




Aquestes croquetes les he fet ja diverses vegades per aprofitar si ens queda una mica de pollastre que hem fet al forn, per que amb un tros i unes verdures ens queden unes croquetes fantàstiques.
En una altra ocasió els hi vaig posar també una mica de formatge, o podem posar uns trossets de pernil talladet molt petit ....


Ingredients.


-Ceba
-Pebrot vermell
-Pebrot verd
-Pastanaga
-Carabassó
-Pit de Pollastre a l'ast o rostit
-Pa ratllat
-Farina
-Ou
-Oli d’oliva
-Llet
-Sal
-Pebre
-Nou Moscada

(No poso quantitats perquè podeu posar segons els gustos o segons la quantitat de croquetes que vulgueu fer )..
Tallem molt petites totes les verdures.
Les posem en una paella amb una mica d'oli i deixem que es vagin cuinant, hi afegim sal i pebre.
Quan les tenim a punt afegim el pit de pollastre triturat o tallat molt, molt petit, posem farina, donem unes voltes que la farina es cogui i afegim llet, com si fóssim fer canelons, hem d'afegir llet fins que ens quedi una massa fina, consistent però tampoc que sigui molt espessa, pensem que quan es refredi ens quedi consistent.
quan hàgim afegit la llet li posem també una mica de nou moscada.

Deixem la barreja reposar en una safata, millor tapada amb paper film perquè la paret de dalt no se'ns quedi seca.
Quan la massa esta freda formem les croquetes, les passem per farina, ou batut i finalment pa ratllat.
Fregim amb oli calent...llestes!!!





divendres, 23 de maig del 2014

Pastís de formatge fresc

M'agrada provar totes les receptes que trobo de pastís de formatge, i és que m'agrada un pastís de formatge més que cap altre dolç!
Aquesta ha de ser, com a minim la recepta 3.000.000 de pastís de formatge que penjo al blog.
És fàcil, ràpida i li podem posar la cobertura que ens agradi, o cap.
A casa tenia Melmelada de maduixes Light així que la cobertura va ser aquesta ... va ser posar-ho a la taula i desaparèixer, així dóna gust cuinar!


Ingredients.

-100 Ml de llet
-300 Grams de formatge tipus Burgos o Mato
-100 Grams de sucre 

-100 grams de farina
-2 ous
-50 Grams de mantega
-Melmelada
-2 Fulles de gelatina

Posem en un bol els ous batuts i anem batent i incorporant la mantega desfeta, el sucre, el formatge triturat, la llet i la farina.
El posem en una motlle per a forn i ho posem al forn calent a 180 graus uns 30 minuts.
Hidratem els fulls de gelatina amb aigua freda.
Posem la melmelada a escalfar amb una cullerada d'aigua. Quan aquest ben calent retirem del foc i hi posem les fulles de gelatina escorregudes.
Deixem es es refredi i ho posem a sobre del pastís de formatge.





dijous, 22 de maig del 2014

Pastís de triple xocolata amb fruita





No us espanteu al veure aquesta mega recepta ... és molt fàcil, es fa en dos temps.
Els ingredients són senzills i no té cap dificultat.
És una recepta per triomfar perquè queda molt vistosa .. i és un homenatge a la xocolata perquè com veureu porta en les tres preparacions.
Encara que és un pastís no molt gran surten moltes racions per que amb un trosset petit quedem plens.
Sóc sincera i he de dir que no l'he provat perquè la vaig regalar, però també us vull dir que va agradar molt .... i és que no hi ha res com un pastís casolà!! fet amb bons ingredients i molt 
carinyo.
Del Bloc Cuina per llaminers


Ingredients:

 Per a la base

-50 grams de mantega
-110 grams de farina
-2 rovells d'ou
-2 cullerades cacau pur en pols
-60 grams de sucre glas

Per al farcit

-55 grams de farina
-70 grams de sucre
-1 ou
-1 cullerada de mantega
 -50 grams de xocolata 70%
-1 cullerada cacau pur en pols
-1 culleradeta petita de llevat en pols

- Per a la cobertura

-150 g de xocolata 70%
-150 g de nata líquida 35%


-Maduixots (o gerds, mores, nabius)
-kumquats


(Es considera que els fruits del kumquat tenen propietats de disminuir el colesterol i també faciliten l'absorció del ferro dels aliments per la qual cosa van bé per combatre l'anèmia. Els seus fruits són en forma d'hesperidi, de la mida d'una nou i tenen la polpa amargant i l'escorça comestible..Es conreen en diverses varietats principalment a la Xina i al Japó.)



Primer farem la base ja que hem de deixar-la en repòs unes hores, o d'un dia per l'altre.
S'hi incorpora el sucre i els rovells, i es barreja tot.
Aquesta massa no s'ha de treballar molt, simplement unir els ingredients fins obtenir una massa homogènia.
S'embolica amb film i es deixa reposar a la nevera tota la nit.

El dia següent, al damunt de paper s'estira la
masa amb l'ajuda del corró deixant-la d'un gruix de 2-3 mm aproximadament.
Es punxa amb una forquilla per evitar que es formin bombolles d'aire.
Es cobreix la pasta amb paper de forn i al damunt s'hi
col•loquen pesos, per exemple unes llegums seques.
Es cou al forn prèviament escalfat a 180
º durant uns 15 minuts.


Fem el farcit. 

Desfem al bany maria la xocolata i la mantega.
Reservem.
Batem
ell ou i la mantega fins blanquejar.
Anem afegint la farina, el cacau, el llevat i finalment la barreja de xocolata i mantega, ho fem amb cura suaument perquè no ens baixi la massa.
Col
loquem aquesta massa sobre de la base i la tornem a posar al forn calent a 180 graus uns 15 minuts.
Passat aquest temps la traiem del forn i ho deixem refredar
Finalment farem la cobertura. 
Posem la nata a escalfar i quan comenci a bullir la retirem del foc i hi posem la xocolata trossejada, vam començar a batre fins que ens quedi una xocolata fi.
Deixem que es refredi una mica i ho posem a sobre del pastís que havíem preparat.
Rentem i tallem les fulles als maduixots i els col
loquem a sobre.
En aquest cas també vaig posar Cumquats, perquè em feia gràcia aquest tipus de fruita àcida per fora i dolça per dins, però ho podem fer amb qualsevol fruita que ens agradi, sobretot queda bé amb fruits vermells.






divendres, 16 de maig del 2014

Pastís americà de la Carme. Club de lectura

La lectura és a la ment el que l'exercici al cos". Joseph Addison


Un llibre obert és un cervell que parla; tancat un amic que espera; oblidat, una ànima que perdona; destruït, un cor que plora ". Proverbi hindú.

Un no és el que és pel que escriu, sinó pel que ha llegit ". Jorge Luis Borges



La lectura no dóna a l'home saviesa; li dóna coneixements ". William Somerset Maugham.



Ahir vam tenir la reunió mensual del Club de lectura.
El nostre Club és diferent .. primer per que, a excepció del nostre "moderador" que és el Xavi totes les altres som dones.
Vam tenir 2 homes en el grup, al principi del club, però els dos van deixar de venir.
Una altra de les coses diferents del nostre club és que al final de la reunió, i abans que la Josefa ens faci fora de l'escola .. degustem algun pastís o algunes galetes que alguna de nosaltres hem fet.

Aquest mes era l'aniversari de Carme .. felicitats Carme! i ens va fer aquest meravellós Pastís americà que portava pastanaga i nous, i un frosting .. bonissim ... molt contundent!! molt americà.
De moment no tinc la recepta



Gràcies a totes i al Xavi per fer que la reunió del club sigui una estona divertida i molt instructiva.







La Carme i el Xavi
La Carme repartint pastís...felicitats Carme!

l'Eva fent degustació del pastís.


La resta del club...la Lydia, l'Eva, l'Anna, la Montse i la Roser.