dilluns, 8 de gener de 2018

Bacalla dessalat gratinat amb all i oli

Cuinar lloms de bacallà dessalat és d'allò més senzill per que en si no necessiten res, la seva textura seu sabor ja omplen tot el plat.
Aquesta vegada els he cuinat amb una base de salsa de tomàquet feta a foc lent amb tomàquets de qualitat i per damunt un alli oli gratinat.
Aquest ha estat el nostre plat de Nadal, de primer Sopa i carn d'olla, Bacallà gratinat, Bacallà a la llauna i torrons, cava i bona companyia, felicitat total!

L'all i oli el compro fet, no m'arrisco fer-ho per que es talla, així que compro de la marca Chovi que és molt bo


Ingredients.

-Lloms de Bacallà salat
-Ceba de figueres
-Tomàquets madurs 
-alls
-Sal 
-pebre
-Julivert frecs
-oli d'oliva
-All i oli

Posem en bacallà a dessalar en aigua freda almenys dos dies abans i canviem l'aigua  un parell de cops  al dia.
El dia que ho anem a cuinar l'escorrem i després ho assequem amb un drap o paper absorbent.
Piquem la ceba i els alls.
Traiem la pell i les llavor als tomàquets, en una paella amb una mica d'oli sofregim els grans d'all i la ceba, afegim llavors els tomàquets triturats, deixem que es faci bé el tomàquet, afegim sal, pebre i una mica de julivet picadet.
Passem els lloms de bacallà per farina, els sofregim en oli, només un punt.
Posem en una safata per forn una base de 'tomàquet els lloms de bacallà i el allioli ben estès sobre del bacallà.
Gratinem, amb cura per que de seguida agafen color.
Servim calent.