dimarts, 23 de gener de 2018

Mandonguilles amb salsa d'ametlles

Aquesta recepta la vaig veure al bloc Jaleo enb la cocina
A casa les mandonguilles té èxit, les acompanyem amb alguna verdura, Brocoli per exemple o arròs llarg bullit.
La salsa queda molt bona, suau, fina, per sucar-hi pa ...




 Per a les mandonguilles

  -500 grams de carn de vedella i porc picada
 -1 ceba
 -2 grans d'all
 -Julivert
- Sal 
-1 rovell d'ou
-molla de pa sucada amb llet
-pebre blanc
 - Farina

  Per a la salsa d'ametlla

 -200 ml de brou de carn
 -200 ml de vi blanc
 -100 grams d'ametlles crues sense pell
 - sal
- pebre
- Una llesca de pa
 -3 grans d'all
-oli d'oliva


Primer farem les mandonguilles, barrejarem la carn amb la molla de pa mullada en llet, un rovell d'ou, sal, pebre i julivert picat, ho barregem bé i fem les mandonguilles.
Les arrebossem en farina i les fregim, una mica en oli calent, les retirem de l'oli i les deixem sobre de paper absorbent.
Fem la salsa.
En una cassola amb una mica d'oli fregim el pa, els alls i les ametlles, afegim una mica de brou i ho triturem, ens quedarà una salsa molt espessa, llavors afegim la resta del brou i el vi, sal, i pebre , deixem que tot bulli, i redueixi una mica, uns 5 minuts, a continuació afegirem les mandonguilles i julivert picat, deixem que es facin uns 15 minuts a foc mitjà.

Ja podem aturar la taula !!!