dijous, 9 d’agost de 2012

Palos catalans

Recordo de petita haver menjat això a València, al Poble de la meva mare, i si, és veritat, l'anomenaven pal català ..... que records.
Aquesta recepta és del llibre Corpus de la cuina catalana.
És molt fàcil, i el resultat és espectacular.



Ingredients.

-1/4 litro d'aigua
-125 Grams de farina
-80 Grams de mantega o margarina
-4 ous
-sal
- Crema pastissera o nata per farcir



Bullim l'aigua amb la mantega i un pessic de sal,tot seguit afegin la farina i remenem fins que es faci una bola que es desenganxi de les parets de la cassola. Fora del foc anem afegin els ous un a un, sense deixar de remenar.
Si tenim màniga pastissera farem les formes amb ella, si no amb una cullera. Ho posem al forn a unoss 180 Graus uns 15 minuts, fins que quedin daurats i consistents.
Quan siguim fred els farcim amb crema o nata. La recepta de la crema pastissera la teniu al Bloc.