dijous, 2 d’agost de 2012

Patates amb cansalada i ou escalfat

Aquesta recepta també és de K. Arguiñano.

L'he fet bàsicament per que porta l'ou escalfat, que m'encanta. Els ingredients com veureu són molt bàsics, segur que tots els tenim a casa.
Ell li diu "patatas revolconas" jo li dire patates amb cansalada i ou.



Ingredients.


-6 patates
-2 cebes
-4 Grans d'all
-2 Tires de cansalada o bacó
-Ous
-Pebre vermell picant
-Pebre vermell dolç
-Sal
-llorer
-pebre
-Vinagre
-Oli d'oliva

Posem a bullir les patates pelades, les ceba i dos grans d'all i el llorer

En una cassola  posem una mica d'oli i fregim 2 grans d'all, quan estiguin una mica daurats posem la cansalada tallada a tossos i la deixem que es vagi fregint. Quan esta llest posem el pebre vermell picant, el dolç, sal i una mica de pebre negre, barregem i apartem del foc.

Quan les patates amb la ceba i els alls estiguin cuites els colem i els aixafem amb una forquilla, l'afegim a la mescla anterior i barregem bé.


Per fer l'ou escalfat hem de posar molta aigua a bullir amb un rajolí de vinagre perquè els ous quedin ben lligats.
Servim amb la base de patates  l'ou a sobre i un rajoli d'oli.