divendres, 3 d’agost de 2012

Pastís de llimona

Ja fa molts dies que Alfons em diu que no li he fet un pastís per celebrar que ha aprovat la selectivitat, encara li donem voltes al tema. Ahir vaig entrar en un Bloc que em va recomanar la Mònica i vaig veure aquesta recepta.


No és difícil però té 3 masses, fàcils de fer, el tema és fer cadascuna d'elles i després muntar el pastís.
 Ingredientes.
  Per a la base.
 -1 paquet de galetes Maria
 -100 Grams de mantega o margarina
 Per a la crema de llimona.
 -El suc de dues llimones
-100 grams de sucre
-2 ous
-2 cullarades de Maizena
Per al farcit.  
-2 Tarrines de formatge tipus Philadelphia
-1 got de nata líquida
-125 grams de sucre
-El suc de una llimona
-6 fulles de gelatina (o l'equivalent de gelatina en pols) 

 Per fer la base primer triturarem les galetes hi afegirem la mantega fosa, fem una massa i la posem al fons d'un motlle.
La posem al forn uns 10 minutos.Reservem.

Preparem la crema de llimona.

En una cassola posem el sucre i el suc de les llimones i calentamos.A part barregem la Maizena amb els ous i ho anem afegint, a poc a poc perquè no es facin grumolls al cassó, deixem coure un parell de minuts i reservem.


Preparem el farcit.

Posem les fulles de gelatina a remullar en aigua.
En una cassola barregem la nata líquida amb el formatge i ho escalfem, hi afegim el suc de mitja llimona, el sucre i la meitat de la crema de llimona, ho barregem tot molt bé.
Afegim les fulles de gelatina i seguim remenant. Si us queda algun grumoll el podeu batre amb la batedora elèctrica.

Muntem el pastís.
A sobre de la galeta ja podem posar la barreja, i amb la crema de llimona que hem reservat podem fer el dibuix, la decoració. Jo tenia a casa una màniga pastissera i li he fet unes petites formes.

Us animo a que feu aquest pastís perquè queda molt bé i és un èxit segur.