dimecres, 12 de desembre de 2012

Parmentier

El terme parmentier s'aplica en l'actualitat a qualsevol elaboració culinària en la qual la patata és protagonista, encara que en la nostra gastronomia està més relacionat potser amb una crema o puré de patates amb infinites variants.
La veritat és que aquesta recepta ha quedat molt bé, no he estat molt fidel a l'original, que també porta formatge de cabra, no tenia a casa, ia més jo li he posat porros, però penso fer-la més vegades que se m'acut posar bolets o xampinyons, ceba caramel · litzada ... potser una mica de formatge Roquefort ..

Els ingredients que proposo són els que jo vaig utilitzar i va quedar molt  bona, l'acompanyem d'uns brots verds i es un sopar ideal.

Us animo a crear receptes noves.

Ingredients.

-5 patates
-6 tires de beicon
-4 ous

-200 Ml de nata liquida
-100 Grams de formatge emmental, gruyere, etc
-1 porro
-1 Làmina de pasta de full
-sal
-Pebre


Bullim les patates amb pell.


Quan ja estiguin cuites, les pelem i les tallem a làmines.
Reservem
Si li volem posar porros cal passar-los primer amb una mica d'oli en una paella fins que quedin ben fets.

Muntem el Parmentier.
Posem en un motlle les tires de bacó, a continuació posem patates a manera que quedi el bacó cobert, posem el porro, el formatge i una altre capa de patates.
Batem els ous amb la nata líquida, sal i pebre i ho tirem damunt de les patates. Tapem amb la pasta de full, el col·loquem bé pels costats, com si volguéssim envolicar.lo. Punxem la pasta i l'introduim al forn calent a 180 graus uns 35-40 minuts.
El podem menjar temperat o fred.
Si voleu que la pasta de full us quedi ben brillant la pinteu amb ou batut abans de ficar-la al forn.


.