dimarts, 18 de desembre de 2012

Crema d'orxata

Com encara no hem començat a menjar torrons, encara estic animada per fer algun dolç, galetes o alguna crema.


Aquesta recepta l'he fet en 2 versions, una part la vaig deixar com una crema, lleugera, suau, bastant líquida, tipus natilles, ja altra banda li vaig afegir una mica de geletina,va quedar molt millor amb la gelatina, més espessa, tipus iogurt,i potenciava el sabor.       Ingredients.

-1 Litre d'orxata de xufla
-200 Ml de nata liquida
-50 Grams de sucre
-2 Rovells d'ou
-3 Cullerades de maizena
-1 branca de canyella
-2 Fulles de gelatina


Posem a escalfar la orxata amb la branca de canyella.

En un bol barregem la nata líquida amb el sucre, els dos rovells d'ou i la maizena, ho batem bé i quan l'orxata sigui calenta, no bullint, ho barregem tot sense deixar de remoure.
Ho deixem bullir 2 minuts, aprox. i retirem del foc.

Traiem la branca de canyella

Si anem a posar la gelatina primer hem de remullar les fulles fins que quedin toves i posar-les en la crema just abans de treure-la del foc.
Posem en cassoles o bols individuals i servim freda.