dijous, 27 de desembre de 2012

Carxofes amb formatge i nous

Les escarxofes són una de les hortalisses més apreciades a la cuina Mediterrània .

Aquesta recepta la vaig fer, entre altres plats el dia de Sant Esteve que tenia família a taula a casa.
La carxofes les podem comprar congelades, cors de carxofes, però jo les he comprats fresques perquè de temporada estan bé de preu i queden molt millor.


Ingredients.


-Carxofes
-Formatge Gorgonzola
-Llet
-Farina
-sal
-Pebre
-Nou moscada
-Nous
-Formatge ratllat


Primer netegem les carxofes, els traiem tots els fulls més fortes i tallant-los la punta, deixem només la part més tendra, els posem una mica de sal i les cuinem, les podem fer al forn o al vapor.

Mentre es couen podem fer la beixamel, com sempre, amb una mica de mantega, farina i llet, nou moscada, sal i pebre, ha de ser una beixamel espessa i necessitarem poca quantitat
Un cop estiguin tendres fem espai al centre i posem una mica de formatge i nous picades.
Posem una mica de beixamel i formatge ratllat per sobre.
Les posem al forn i les gratinem.