dijous, 20 de desembre de 2012

cookies de xocolata

Aquesta recepta és molt fàcil, si respecteu les quantitats us quedarà molt bé, apta per als que no tenen gens de pràctica a la cuina.

És important utilitzar mantega de bona qualitat, i mai Margarina, no estalviem calories i no ens queden bé.
Amb les quantitats que posaré surten moltíssimes galetes.


Ingredients.

-300 grams de farina
-225 grams de mantega
-160 grams de sucre moreno
-150 grams de sucre blanc
-2 ous
-essència de vainilla
-una mica de sal
-1 cullerada de llevat.tipus Royal
-250 grams de "gotes de xocolata"


Primer batem la mantega, ha d'estar a temperatura ambient, és a dir tova però no desfeta, l'anem batent fins que tingui la consistència d'una pomada.

Anem llavors afegint el sucre blanc i el sucre moreno i  ho batent ...
Afegim els ous un a un i batent sense parar, la vainilla, la farina, la sal i el llevat, per últim les gotes de xocolata.
Si volem podem afegir nous picades o avellanes, o fins i tot ametlles picades.

Deixem reposar la massa en un bol cobert amb film almenys 12 hores a la nevera.

Passat aquest temps fem petites boles amb la massa i les posem damunt d'una safata de forn, millor si tenim el paper especial, les aixafem per donar-los la forma de galeta.
Tenir cura de no posar.les molt juntes perquè al enfornar creixen una mica.
Les posem al forn calent a 180 graus fins que agafin color, uns 5-7 minuts.