dimarts, 2 de juliol de 2013

Amanida amb llagostins i vinagreta de Mango

La veritat és que no sóc molt amiga de fer vinagretes,, a casa si que els agrada, però ami m'agrada posar simplement una mica d'oli i sal sobre d'un enciam fresc, acompanyat de ruca o canonges, i ocasionalment una mica de vinagre de modena.

Però aquesta vinagreta em va agradar, sobretot per que porta Mango que és, amb diferència, la fruita que més els agrada a casa.

Ingredients.


Per a la vinagreta.

-1 Mango madur
-Suc de llimona
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva


Per a la amanida

-Amanida primavera (Escarola llisa, escarola arrissada i col lila)

-Ruca
-Llagostins cuits

Preparem la vinagreta.


Pelem el mango i el posem en un recipient per batre, hi afegim el suc de llimona, una mica de pebre, una mica de sal i ho batem amb el batedor elèctric, a continuació anem tirant l'oli amb un raig molt fi i batent, que vagi emulsionant.
No he posat quantitats perquè això va a gustos, si volem que ens quedi més àcid o menys, o més espessa la vinagreta.Lo que si us puc assegurar és que queda molt bé per acompñar les amanides estiuenques.
Els langastinos els compri cuits, però els podem comprar fresc i coure'ls a casa, això si, s'han d'introduir en aigua bullint amb sal i deixar-los coure només uns segons.