dimarts, 2 de juliol de 2013

Bonítol del Nord amb tomàquet

L'altre dia al mercat vaig trobar Bonítol del Nord ...

Recordo que de viatge per Astúries ho havia comprat a Cudillero, ia Cantàbria a San Vicente de la Barquera, guardem molt bons records d'aquests viatges amb l'autocaravana.
A casa aquest tipus de peix a la planxa no els acaba d'agradar perquè el troben una mica sec, així que en aquesta ocasió li vaig fer una salsa de tomàquet i els va agradar molt.

Com lso trossos eren molt grans, els del medi poden ser enormes, els vaig tallar en 4 parts, i va quedar net i sense espines.

Ingredients.

-Bonítol del Nord fresc
-1 ceba
-5 Tomàquets madurs
-sal
-Farigola
-Oli d'oliva
-Farina
-Julivert

Salem una mica el bonítol  i el passem per una mica de farina, el posem en una paella amb oli calent volta i volta, no ho hem de fregir molt per que ens quedaria molt sec.
En una cassola a part posem una mica d'oli i sofregim la ceba ratllada o tallada molt fina, quan ja ens queda transparent afegirem els tomàquets, tallat o ratllats, hem de treure les llavors.

El tomàquet ho deixem coure fins que veiem que queda separat de l'oli, aquest és el punt exacte.
Posem el bonítol que haviem reservat, una mica de farigola i julivert picat, ho deixem uns minuts .. i llest per servir