dimarts, 2 de juliol de 2013

Clafoutis d'albercocs amb merenga (prunes)

Aquesta recepta en realitat es fa amb prunes, però ami m'agrada donar-li el meu toc personal i les he canviat per albercocs que ara estan en el seu millor moment, la recepta amb prunes també la vull fer.


Ingredients.

-500 grams d'albercocs
-150 ml de nata liquida 35% mg
-150 ml de llet
-2 ous
-2 rovells d'ou
-100 grams de sucre
-Branca de Vainilla
-30 grams de farina

Per a la merenga

-2 clares d'ou
-2 cullarades de sucre
-Sal

Posem en una cassola la nata i la llet amb les llavors de la branca de vainilla, s'extreuen obrint la beina de vainilla amb la punta d'un ganivet, ja sentireu l'olor que us queda a les mans, la vainilla és molt intensa.
Deixem que bulli i ho retirem de foc fins que ens quedi temperat, uns 15 minuts.


Batem els ous sencers i els rovells amb el sucre, afegim la farina i posem aquesta barreja junt amb la llet i la nata que haviem deixat reposar.
Tallem els albercocs per la meitat i els posem en un motlle per forn de forma, més o menys, ordenada, els cobrim amb la barreja anterior.
Fiquem al forn calent a 170 graus uns 30 minuts.
Preparem la merenga batent les clares amb un pessic de sal a punt de niene, quan estiguin muntades li afegim el sucre.
Just abans de treure el Clafoutis del forn pugem la temperatura del forn a 190 graus i li posem la merenga per sobre,ho deixem que es dauri una mica.
El podem posar amb una màniga pastissera.















I de Prunes....