dilluns, 9 de desembre de 2013

Galetes de Nadal (sense foto)

Una altra de les receptes que vaig fer, i que es van esborrar les fotos ... més horror!! van ser les galetes de Nadal .. amb lo bé que m'havien quedat els ninots de gingebre i les estrelles .. amb el seu glacejat i tot ... en fi ...
Ja tinc en aquest bloc diverses receptes de galetes, aquesta hi ha alguna cosa diferent, la massa queda molt fina i es treballa , així que és interessant tenir diverses receptes i fer-les en funció de les formes que li anem a donar a les galetes.


Ingredients.


-125 grams de sucre glas
-125 grams de mantega
-1 ou
-375 grams de farina
- 1 cullerada essència de vainilla


Hem de tenir, com sempre que fem galetes, la mantega a temperatura ambient, toveta però no desfeta.
Batem la mantega fins que ens quedi blanca, i anem afegint el sucre glas, a poc a poc.
Afegim també l'ou, sense deixar de batre, l'essència de vainilla i per últim la farina tamisada, anem afegint farina i batent que ens quedi una massa ben fina.
Amb aquesta massa fem una bola i l'emboliquem en film.
La fiquem a la nevera al menys 1 hora.
La traiem de la nevera la estenem amb un corró, si volem que ens quedi ben estesa és millor fer-ho entre dues fulles de paper de forn, així ens quedarà perfecta

Si ens ha perdut una mica de textura la massa, ha d'estar ben freda, després d'estendre-la hem de tornar a posar a la nevera.
Tallem amb les plantilles les galeta i les posem al forn a
180 graus fins que ens quedin una mica daurades.

Quina pena les fotos!!