dimarts, 10 de desembre de 2013

Pastís de cafè i crema cremada

La recepta és del bloc l'exquisit.

A la recepta original aquest pastís anava en porcionsjo ho vaig fer sencer amb un motlle allargat, va quedar molt bo, amb la seva crema cremadaque sempre és un èxit a casai el seu pa de pessic fi amb gustmolt lleugera cafè

Ingredients.

.
Per al pa de pessic
- 40 grams de mantega
-1 cullerada de sucre avainillat
-2 ous
-80 grams de farina
-1 cullerada de llevat en pols
-30 ml de cafe


Per a la crema

-250 ml de llet
-2 cullerades de maizena
-50 grmas de sucre
-3 rovells d’ou
-Pell de llimona, una branca de canyella, o una branca de vainilla




Primer preparem la base.
Batem la mantega tova, a temperatura ambient amb el sucre i el sucre avainillat.
Quan aquest  batut afegim els ous i seguim batentincorporem la farina i el llevati el cafè no calent.
Ho posem en un motlle per fornintroduïm al forn calent a 170 graus uns 10 minuts.
Mentre de fa el pa de pessic preparem una cremapotser no us doni tempsaixí que la llet s'ha de posar a escalfar abans per fer una cosa seguida de l'altra.
Posem una mica de llet en un recipient i diluïm la maizena i els rovells d'ou.
La resta de la llet la posem a escalfar juntament amb el sucre i l'aroma que li vulguem donarpell de llimonao canyellao vainilla.
Quan la llet comenci a bullir retirem l'aromai la separem del focli anem afegint la barreja que havíem reservat i batem tornem a posar al foc fins que torni a bullir.
Retirem.
Traiem el pa de pessic del forn i li posem la crema a sobre, que ens quedi ben distribuïdai tornem a posar el forn uns 20 minuts més.
La traiem del forn i la deixem refredar.
Després empolvorem amb sucre i la crememcom la crema catalana.
Encara que sembli una mica complicada aquesta recepta ésmolt fàcilsón els dos passosdel pa de pessicsenzilli la crema típica.