dilluns, 9 de desembre de 2013

Llom Ibèric amb 2 salses





L'altre dia vaig fer una llom de porc ibèric . No tenia clar si ho anava fer amb la seva pròpia salsa o amb una mica de salsa de taronja,davant d'aquest gran dubte no em va quedar més remei..  vaig fer les dues salses i cada un es va posar la que li gust, tots vam provar les dues, i no van saber dir-me que salsa els havia agradat més.
En aquesta ocasió ho he cuinat amb cassola, però perfectament es pot fer al forn.



Ingredients.

-1 Tira de llom ibèric d'1 quilo (aprox.)
-2 cebes
-2 Grans d'all
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre
-1 Copa de vi Ranci
-Una Taronja
-100 Ml de nata liquida o llet evaporada


Posem oli en una cassola, salpebrem la tira de llom i la posem a la cassola que ens quedi dauradeta per fora, un cop aquest daurada, baixem una mica el foc i hi afegim les cebes i les dents d'all, li posem en vi ranci i ho deixem que es vagi fent, donant-li la volta de tant en tant.
Ho deixem més o menys uns 40-45 minuts.


Passat aquest temps retirem la carn i posem el foc més fort, deixem que la salsa redueixi, i després la triturem i passem per un colador xinès, que ens quedi ben fina.
Ja tenim una salsa per acompanyar la carn.
Segona salsa.
Fem suc amb la taronja, escalfem la nata líquida i li posem una mica de sal, una punta de pebre i li afegim el suc de la taronja, a poc a poc i sense deixar de batre.
Aquesta és fàcil ...
Quan la carn s'hagi refredat la tallem i servim amb les salses a part.