dimecres, 14 de gener del 2015

Mandonguilles(o boles) de Bròquil

Les ametlles entre moltes altres coses ens aporten vitamines B1 o tiamina, B2 o riboflavina B3 o B5 o àcid pantotènic B6, B9 o folat i una important quantitat de vitamina i
També és valuós l'aportació de minerals essencials que proveeixen, com el zinc, ferro, calci, magnesi, fòsfor i potassi.
Al contenir poca aigua són una importat font d'energia
El bròquil un alt contingut en vitamina C i fibra alimentària; també conté múltiples nutrients amb potents propietats anti-cancerígenes, com diindolilmetano i petites quantitats de seleni.
  Una sola ració proporciona més de 30 mg de vitamina C i mitjana-tassa proporciona 52 mg. El diindolylmethane que es troba en el bròquil és un potent modulador de la resposta del sistema immunitari innat amb activitat anti-viral, anti-bacteriana i anti-cancerígena, també conté el compost glucorafanina, que pot ser convertit en el compost anti-cancerigen sulforaphane , encara que els beneficis es redueixen considerablement si el vegetal és bullit. és una excel·lent font d'indole-3-carbinol, un compost químic que estimula la reparació de l'ADN de les cèl·lules i sembla bloquejar el creixement de les cèl·lules cancerígenes.

.. i dit tot això avui la recepta és de mandonguilles de bròquil que estan fetes amb pocs ingredients, són molt fàcils de fer i cuites al forn en poc temps, les hem acompanyat amb salsa de soja i hummus..han volat! !!
Del bloc Bocados de cielo


Ingredients

       - 250 gr. de bròquil (1 bròquil normal)
- 1 ou.
- 100 grams. de formatge ratllat.
- 100 grams. de farina d'ametlles.
- 3 cullerades soperes de oli d'oliva.
- 4 cullerades soperes de pa ratllat.
- Sal.
-Pebre Negre mòlt
-ceba en pols, comí, all en pols (opcional)


Com que no tinc picadora, no se per que ..crec que m'he de comprar una ...  com no tinc, després de netejar el bròquil ho he tallat petit.
Si tenim picadora el piquem una mica, però que no quedi puré s'han de notar els trocets.
Us explico com ho he fet jo.
He barrejat tots els ingredients, amb l'ou batut i ho he triturat una mica amb la batedora elèctrica.
En aquest punt fem unes boles les posem en una safata de forn i les introduïm al forn calent a 190 graus, fins que estiguin una mica daurades, uns 15 minuts.
Estan delicioses !!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.