diumenge, 25 de gener de 2015

Pa de pessic amb essència de toffe i cobertura de vainilla




Aquests dies tenim a casa el Martí de protagonista, i ha volgut que vinguin els seus amics a jugar a casa.
Com sabia que vindria l'Ivan i que li agraden els dolços que faig mentre estaven jugant amb les consoles .... s'ho passen super bé ...  li vaig fer aquest pa de pessic amb essència de toffe, que vaig comprar l'altre dia a la botiga que hi ha a Gran de Gràcia.

Ingredients.

-150 Grams de farina per bescuits
-150 Grams de sucre
-100 Grams de mantega
-4 ous
-2 Culleradetes de llevat en pols
-essència De toffe o vainilla
-Gotas De xocolata
-Cobertura De vainilla de la marca LIDL


Preparem el pa de pessic bàsic, barrejant el sucre amb els ous, quan hagi canviat de textura, tirem l'essència, i poc a poc la farina i el llevat tamisat, i per últim la mantega fosa.
Incorporem les gotes de xocolata.
Posem en un motlle i al forn calent a 170 graus exactament 40 minuts.
Perquè no ens baixi la temperatura el truc és tenir el forn a 200 graus, i quan introduïm la massa ho baixem a 170.
Un altre truc és no treure ràpidament, el millor és deixar-ho dins amb el forn apagat, uns 10 minuts i després amb el forn obert altres 10, per exemple, així evitem que baixi de cop, i ens queda molt més suau.
Quan aquesta fred li posem la cabertura, jo li he posat una que tenia l'LIDL, que també la tenen en xocolata i és molt bona de sabor i quan es refreda queda molt consistent.
Però podem fer-li una cobertura amb xocolata i una mica de nata o mantega, o amb el que més ens agradi, o tinguem a casa.

Espero que us agradi i el gaudiu.