dimarts, 4 d’agost de 2015

Pastís de pomes,deliciós!



Si, fa calor,. molta calor, però jo no he perdut les ganes d'encendre el forn, sóc a Barcelona, encara, de vacances, d'aquestes vacances a mitges que faig jo, el problema dels 2 treballs i ser responsable ....
Aquest matí m'he posat a tirar coses, és una de les meves aficions preferides, tot el contrari que Alfonso, que sempre va dient que és una pena que totes les coses que tenim quan morim els que ens segueixen les tiren, no les volen .. per descomptat, per això jo no li tinc afecció a res material, tot passa, el material no és important, omple un moment, un segon de les nostres vides, l'important són les coses que no podem veure, només sentir, i per descomptat les persones.


Avui he elaborat el tipic pa de pessic de iogurt però amb uns ingredients afegits, ha quedat super esponjós !!

Ingredients.

-1 Iogurt natural
-1 Mesura de iogurt d'oli d'oliva suau
-2 Mesures de sucre
-3 Mesures de farina de pastissos
-1 Sobre de llevat
-4 ous
-4 Cullerades d'anis sec
-4 Pomes golden
-canyella en pols

Separem els rovells dels huveos de les clares.
Muntem les clares a punt de neu, amb una mica de sal
Reservem.
Barregem els rovells amb el sucre, batem bé.
Afegim el iogurt, l'anis, i per últim la hariina tamisada amb el llevat.
Quan tinguem tot ben barrejat poc a poc afegirem les clares a punt de neu amb moviments suaus.
Ho posem en un motlle amb paper especial.
Pelem i traiem les llavors a les pomes i les tallem a làmines fines, les repartim sobre de la massa, empolvorem amb canyella i sucre.
Introduïm al forn, que ha d'estar a 200 graus i just quan introduïm el nostre pa de pessic el posem a 165 o 170 graus, uns 45 minuts.
Un cop acabada la cocció ho deixem uns minuts dins el forn apagat, perquè no es baixi de cop amb el canvi de temperatura

Deliciós pa de pessic, fàcil, senzill, podem fer-li mil canvis, posar-li una mica de coco ratllat, o gotes de xocolata, fer-ho sense poma, amb ratlladura de llimona ... de taronja ...Trossets de nou, o avellanes ..