dilluns, 31 d’agost de 2015

Mandonguilles amb xampinyons



Un clàssic per als que tenim fills són les mandonguilles de carn.
Aqui cada un té el seu estil, diferents tipus de carn, diferents espècies, diferents complements.
No em enxampen fent una recepta igual mai a la vida, vaig variant, i com moltes vegades diuen a casa meva: si bonissim però segur que ja no les menjarem igual mai més, potser millor, o no, però no igual.

Aquest cop simplement amb un bon sofregit i una bona carn picada. les hem acompanyat per uns xampinyons petits.


Ingredients.

-Carn picada de porc
-Carn picada de vedella
-1 ceba
-2 grans d'all
-4 tomàquets madurs
-1 rovell d'ou
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre blanc molt
-Farina
-Pa ratllat
-Molla de pa
-Llet
-xampinyons


Barregem els dos tipus de carn, posem sal pebre, un rovell d'ou i la molla de pa mullada en llet.
Ho barregem bé.
Fem les boles i les arrebossem en farina, les fregim en oli calent.
Reservem.
Fem un sofregit, en una cassola, amb la ceba, l'all, picats o ratllats, i els tomàquets que hem escaldat i tret la pell i les llavors.
Quan aquest el sofregit incorporem les mandonguilles que haviem preparat i afegim una mica d'aigua o brou, sempre queden millor amb brou.
Ho deixem coure uns 15 minuts a poc a poc.
Li podem posar una picada de pinyons.
Els xampinyons els rentem i els passem per la paella amb una mica d'oli, que ens quedin fets però no gaire, simplement que deixin anar l'aigua.
Els posem amb les mandonguilles els minuts finals de la cocció.