divendres, 7 d’agost de 2015

Recepte del Sucre invertit

Fer sucre invertit només ens ocuparà 5 minuts, és molt fàcil.
Els sobres els venen al Mercadona i valen menys de 0,50 €.

Té un potent efecte anticristal·litzant, disminuint el punt de congelació de la barreja per preparar el gelat, el que provoca que sigui més fàcil donar-li forma i resulti molt més suau.

El sucre invertit es forma per una reacció química d'hidròlisi àcida o inversió enzimàtica, on el que passa és que es trenca la sacarosa (o sucre comú de taula) en els elements bàsics que la componen, glucosa i fructosa.
Però també hi ha sucre invertit de manera natural en molts aliments com la mel o el xarop d'auró.

Ingredients.

-150 Ml d'aigua mineral sense gas
-350 Grams de sucre blanc
-1 Sobre blanc de gasificant litines (bicarbonat sòdic)
-1 Sobre lila de gasificant litines (àcid màlic + àcid tartàric


Posem a escalfar l'aigua, quan comença a bullir tirem el sucre i ho barregem bé, un cop s'ha dissolt el sucre posem el sobre blanc i remenem bé, veurem que fa escuma.
Un cop esta tot dissolt traiem del foc i ho deixem refredar uns 5 minuts, afegim llavors el sobre lila, remenem, veureu que fa escuma, no importa, després desapareix.
Ho deixem refredar i ja tenim el nostre sucre invertit preparat.
Un cop fred l'hem de conservar a la nevera, el podem consumir fins a 12 mesos després.