diumenge, 15 de novembre de 2015

Carrot cake, Aniversari de l'Alfons

D'acord que havia dit que el pastís de formatge super esponjós seria el pastís d'aniversari de l'Alfonso.
Però va quedar tan bo que l'he tornat fer per les meves companyes de ginecologia.
Així que ha perdut una mica la gràcia i vull "experiències noves" així que necessito fer un altre pastís,un de diferent! jo sóc així.
Ho hem celebrat amb les mares, i / o àvies, així que els he fet un pastís de pastanaga, el carrot cake.
La recepta és una barreja de moltes receptes que he anat buscant, fins i tot jo tenia una, i la cobertura és la que sempre queda bé, li podem afegir xocolata, o el sabor que ens agradi.

Ingredients 

-250 grams. de pastanagues
-200 grams. de farina de rebosteria
-200 grams de sucre moreno
-4 ous
-190 ml. d'oli de gira-sol o d'oliva suau
-100 grams. de nous
-1 culleradeta d'essència de vainilla
-1/2 culleradeta de bicarbonat
-1 mica de sal
-1 culleradeta de llevat en pols
-1 culleradeta de canyella en pols
-1/2 culleradeta de nou moscada
-1/2 de gingebre

per a la cobertura

-120 Grams de formatge cremós, tipus Philadelphia
-45 Grams de mantega
-120 Grams de sucre glas
-una mica d'essència de vainilla

Primer ratllem, fines, les pastanagues
Barregem els ingredients secs.
Tamisar la farina, el llevat, el bicarbonat la canyella, la nou moscada, i el gingebre. Reservar.
Batem els ous amb el sucre. i un pessic de sal fins que blanquegin i doblin el seu volum.
Afegim l'essència de vainilla.
Sense parar de batre, afegim l'oli a poc a poc.
Afegim els ingredients secs, ho barregem sense batre molt.
Incorporem la pastanaga ratllada i les nous trossejades, barregem tot
Posem la massa en el motlle
Ho introduïm al forn calent a 180 graus uns 55 minuts.
Mentre s'enforna podem fer la cobertura.
Batem la mantega, que ha estar a temperatura ambient, hi afegim el sucre, seguim batent, afegim el formatge en crema i la vainilla.
Ens ha de quedar amb una textura ferma però molt cremosa.
Un cop tinguem el pa de pessic fred l'hem de dividir en tres parts i enmig de les parts posar cobertura, també pels costats i per sobre.
En lloc de fer 1 base he fet 3, perquè? per que volia estrenar un motlle de silicona que em vaig comprar la setmana passada, 
He fet  poc frosting, la meitat de la recepta original, no volia cobrir el pastís, que en si ja és deliciós de sucre i mantega, no m'agrada tan carregat.

Per cert, he estrenat la meva base giratòria, és moníssima!!! a que si ???