diumenge, 8 de novembre del 2015

Flan de caquis



Estem en plena temporada de caquis.

Aquesta fruita em porta records de quan era petita i la meva mare els comprava, havia de ser la fruita més "exòtica" de llavors, per que quan jo era petita no havien per aqui, o jo ens l'havia vist mai a casa meva, fruites com el kiwi o el mango, que per cert m'encanten les dues.

El caqui és el nom genèric de diversos arbres conreats pels seus fruits anomenats caquis  kaki. Etimològicament procedeix del japonès kaki.

Els caquis i els caquis Persimon són exactament la mateixa fruita. Tots dos són de la varietat "vermell brillant", posseeixen les mateixes propietats, el mateix color i sabor. L'única característica que els diferencia és la textura, ja que els caquis Persimon posseeixen una polpa dura i la polpa dels caquis convencionals és tova.
La varietat del caqui Persimon és una varietat de la qual la Ribera del Xúquer (València) posseeix la denominació d'origen. València produeix el 95% del total de la producció a Espanya.

El consum de caquis és recomanable ja que contenen carotè i criptoxantina, ambdós rics en vitamina A. També tenen un alt contingut en vitamina C. Són rics en potassi, sucre i glucosa. Amb la seva activitat antioxidant amb efectes beneficiosos que disminuïxen el risc de determinades malalties degeneratives (càncer, cataractes, problemes cardiovasculars, etc.). També es recomana el seu consum per combatre la diarrea i la colitis.



Aquesta recepta l'he vist al bloc Bocados de cielo que sempre té unes receptes molt interessants.

A més he aconseguit sorprendre a casa per que no s'esperaven un pastís amb aquesta fruita ...



Ingredients.

-3 Caquis de la varietat Persimon
-2 Iogurts grecs o naturals
-3 ous
-150 Grams de sucre
-60 Grams de maizena
-2 Sobres de flam Potax, Mandarin, royal .. (aqui Mandarín)
-1 llimona
-1 culleradeta de llevat el pols

Primer pelem i tallem petits els caquis.
reservem
Barregem els ous batuts amb el sucre, els iogurts, els sobres de flam, una mica de ratlladura de pell de llimona, la maizena i el llevat, afegim els caquis, que ens quedi tot ben barrejat.
Ho posem en un motlle rodo, i ho fiquem al forn calent a 175 graus uns 50 minuts.

És molt millor deixar reposar aquest pastís-flam, millor d'un dia per l'altre.

Encara que estava bé de textura i de sabor a si no té res especial per que en realitat és un flam tipus púding, el sabor dels caquis no es nota per res.

M'ha agradat fer-ho per provar pastissos amb altres fruites que no siguin les pomes, peres o plàtans, però aquest potser no ho torni a repetir.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.