dilluns, 23 de novembre de 2015

Pastís de poma sense ou..ni mantega


Ja tenim tota la ciutat preparada per Nadal, els aparadors, els llums dels carrers ja posades, només falta que les encenguin, i això a mi m'encanta.
Així que abans de posar ja l'arbre, i el pessebre ho faig el pont de 6/8 de desembre,  cal posar a punt la casa, això vol dir practicar el meu esport favorit que és donar, reciclar o llençar coses !!!
També avançar les compres de menjar fresc que es pugui congelar, així a ultima hora només cal comprar les coses que no es poden congelar, tipus fruites o verdures.
Ja és el moment que els Reis es posin a treballar per omplir aquests dies de màgia i de il·lusió!
No m'agrada gens deixar coses per darrera hora, res de compres desesperades i en l'últim moment!
I és que s'ha de veure el que m'agrada el Nadal !!!



Avui la recepta és un senzill pastís de poma, sense ou ni mantega, bé porta una mica per sobre, però si volem fer-ho totalment sense ella no la posem .. ja havia fet una recepta gairebé igual, però en aquesta ocasió li afegim ametlles filetejades, que li donen una textura molt agradable.
A casa els pastissos amb pomes tenen sempre molt èxit!



Ingredients.

Per a la base

-80 ml d'oli  de Girasol o d'oliva suau
-80 ml de Moscatell
-200 grams de farina
-2 cullerades de sucre
-1 cullerada de llevat en pols
-sal


Per al farcit

-6 pomes Golden
-sucre  moreno
-Ametlles llaminades
-canyella en pols
- mantega


Per fer la massa posem en un bol el sucre un pessic de sal, la cullerada de llevat i la farina ho anem barrejat tot i afegim el moscatell i l'oli, l'hem de pastar amb les mans, ja veureu que de seguida resta una massa molt suau i que es desenganxa de les mans.

Aquesta massa la posem en un motlle, que cobreixi tota la base i quedi una mica elevada en les vores.
Pelem i traiem les llavors a les pomes  les tallem laminades molt fines i les ruixem amb suc de llimona, les posem a sobre de la massa, que ens quedi tot ben cobert de pomes.
El que faig és partir les pomes en dos i tallar-les a làmines però sense de perdin la forma de mitja poma, i les col·loquem sobre de la massa, com veureu a la fotografia.
Les empolvorem amb sucre, canyella, posem les ametlles i uns trossets de mantega.

Introduïm en  el forn calent a 170 graus 45 minuts.


Feliç setmana a tothom!!!