diumenge, 25 de gener de 2015

Pa de pessic de dàtils

Aquesta recepta és del bloc.Recetas y a cocinar se ha dicho
Aquest és d'aquells bescuits que et conviden a que te'ls mengis trosset a trosset ... sense parar .... per que està bo, bo ... bonissim.
Li he posat poc gingebre, si ho torno a fer, segur que si, li posaré una mica més.
Us animo a que feu bescuits a casa, senzills, sense complicaciones..i sense conservants ni colorants !! ... amb ingredients de primera qualitat i molt de carinyo segur que us quedaran boníssims.

Ingredients.


-250 Grs. de farina
-250 Grams de dàtils desossats
-2 ous
-125 Grams de mantega
-150 Grams de sucre morè
-1 Culleradeta de bicarbonat
-1/2 Got d'aigua
-1 Culleradeta d'essència de vainilla
-1/2 Cullereta de gingebre
-1 Cullereta plena de canyella en pols



Posem el mig got d'aigua a escalfar i quan comenci a bullir retirem del foc i li posem els dàtils.
El triturem amb el batedor elèctric, reservem
Separem els rovells de les clares d'ou ... les clares les reservem per muntar a punt de neu.
Batem el sucre amb la mantega i l'essència de vainilla.
Li afegim la canyella i el gingebre un rovell d'ou i seguim batent, afegim l'altre rovell d'ou,
A continuació  anem afegint la farina tamisada.
Afegim els dàtils, i quan ho tenimt tot ben barrejat afegim les clares a punt de neu.
Posem tot en un motlle per forn i ho fiquem al forn calent a 180 graus uns 40-45 minuts.
A la recepta original portava una cobertura de toffe que jo no li he posat, ho he decorat simplement amb una mica de sucre glas .... deliciós !!!!









Pastís de formatge de cabra i cebes


Aquesta recepta és del bloc.Raquel's kitchen
La combinació cebes caramel·litzades i formatge de cabra ja l'havia fet en altres receptes i queda bonissima.
Aquest pastís és molt fàcil de fer i els ingredients són molt senzills de trobar, segur que els tenim a casa, i no són cars.
Com sempre us animo a encendre el forn ... i sorprendre a casa amb un pastís casolà, salada, com aquest, o dolç
-3 Cebes vermelles, o 400 grams de cebes franceses
-3 Cullerades de sucre morè


Per a la base

-100 Grams de mantega
-150 Grams farina normal o de força
-una mica de sal
-1 ou



Per al farcit
-2 ous
-125 ml nata líquida 35% o llet evaporada
-200 grams de formatge de cabra

-Sal
-Pebre
-oli d'oliva
-Romero fresc

Barregem, sobre del marbre, ens ira millor per treballar, la farina, la sal, la mantega a trossets, ha d'estar freda, i amassem fins que ens quedi la massa amb terxtura sorrenca, afegim llavors l'ou batut, ens ha de quedar una massa que no s'enganxi a les mans, si s'enganxa cal posar una mica més de farina.
Quan la tinguem a punt la emboliquem en paper film i la deixem a la nevera un mínim de 3 hores.

Aquest pastís s'elabora igual que moltes quiches, primer posem la massa en un motlle, ben estesa, no ha de quedar gruixuda, ha de ser una base fina.
Li posem un paper de forn a sobre i un pes, que poden ser unes llegums secs, i ho posem al forn uns 10 minuts a 180 graus.
El traiem del forn i li traiem el pes.
Mientrasm la base està al forn preparem el farcit.
Posem en una paella una mica d'oli i les cebes tallades pelades i tallades finites, si són franceses les podem posar pelades i senceres, deixem que es vagin coent, lentament, fins que ens quedin ben fetes, llavors li posem el sucre i els donem unes voltes.
Barregem la nata,, els ous batuts, sal, pebre i les cebes i ho posem tot a sobre de la massa.
Col·loquem els trossos de formatge a sobre i posem al forn calent a 180 graus uns 30-35 minuts, fins que esta quallat.






Pa de pessic amb essència de toffe i cobertura de vainilla




Aquests dies tenim a casa el Martí de protagonista, i ha volgut que vinguin els seus amics a jugar a casa.
Com sabia que vindria l'Ivan i que li agraden els dolços que faig mentre estaven jugant amb les consoles .... s'ho passen super bé ...  li vaig fer aquest pa de pessic amb essència de toffe, que vaig comprar l'altre dia a la botiga que hi ha a Gran de Gràcia.

Ingredients.

-150 Grams de farina per bescuits
-150 Grams de sucre
-100 Grams de mantega
-4 ous
-2 Culleradetes de llevat en pols
-essència De toffe o vainilla
-Gotas De xocolata
-Cobertura De vainilla de la marca LIDL


Preparem el pa de pessic bàsic, barrejant el sucre amb els ous, quan hagi canviat de textura, tirem l'essència, i poc a poc la farina i el llevat tamisat, i per últim la mantega fosa.
Incorporem les gotes de xocolata.
Posem en un motlle i al forn calent a 170 graus exactament 40 minuts.
Perquè no ens baixi la temperatura el truc és tenir el forn a 200 graus, i quan introduïm la massa ho baixem a 170.
Un altre truc és no treure ràpidament, el millor és deixar-ho dins amb el forn apagat, uns 10 minuts i després amb el forn obert altres 10, per exemple, així evitem que baixi de cop, i ens queda molt més suau.
Quan aquesta fred li posem la cabertura, jo li he posat una que tenia l'LIDL, que també la tenen en xocolata i és molt bona de sabor i quan es refreda queda molt consistent.
Però podem fer-li una cobertura amb xocolata i una mica de nata o mantega, o amb el que més ens agradi, o tinguem a casa.

Espero que us agradi i el gaudiu.







Arròs amb bacallà, carxofes i pessols

Si vull que a casa tothom arribi a un acord en el que més els agrada menjar he de cuinar Bacallà, i si hi ha arròs també es posen bastant d'acord, en general els agrada tot però per aquests dos aliments tenen predilecció, això és fantàstic a l'hora de cuinar perquè es poden cuinar d'un munt de receptes..de peix, de carn, de verdures....
L'arròs que he posat és bomba, hi ha molta diferència de preu entre un arròs "normal" o un de bona qualitat, però també hi ha molta diferència en el resultat, i crec que val la pena.

Aquesta recepta és del bloc Food & cakes, em va agradar perquè és molt semblant a una altra d'arròs que jo faig, és fàcil i el resultat és fantàstic, l'acompanyem d'un cava fresquet, aigua per als nens ... i unes postres. .i ja hem triomfat!


Ingredients

-500 grams d'arròs varietat bomba
-10 carxofes
-300 grams de bacallà desalat.
-1200 ml de caldo de peix, o verdures o aigua
-200 grams de pessols frescos o congelats
-1 ceba gran
-2 dents d'all
- 4 tomàquets madurs
-Oli d'oliva
-Sal


Netegem i tallem a trossos les carxofes.
Si els pèsols són frescos els pelem.
El bacallà ha d'estar en remull unes hores canviant l'aigua, si ens queda salat ens farà malbé el plat, és fatal!
Posem oli en una paella i sofregim la ceba i l'all.
Quan ja tinguin color afegirem el tomàquet pelat i sense llavors i ho deixarem coure fins que ens quedi ben fet, gairebé en el punt que se'ns enganxa.
Posem els trossos de carxofa i les deixem coure una mica, afegim llavors els pèsols.
Posem l'arròs, li donem unes voltes i de seguida hi afegirem el brou, o aigua, calenta, ho deixem coure 10-12 minuts i afegirem el bacallà fins que l'arròs estigui cuit, rectifiquem de sal, cura en aquest punt perquè el bacallà, encara que ho hàgim dessalat sempre porta una mica de sal ... són uns 4 minuts més, segons com us agradi l'arròs, ami m'agrada coure-ho lo just..







diumenge, 18 de gener de 2015

Galetes de xocolata .. amb xocolata



Sens dubte una de les coses que més m'agrada fer en a cuina són les galetes .... per l'olor que deixen a tota la casa perquè pots deixar anar la teva imaginació, fer-les de mil formes, colors ... sabors ....
Aquesta recepta és del bloc DULCES BOCADOS
Les vaig fer per portar a l'escola, sempre m'agrada portar algun dolç per que tot l personal de l'escola dels meus fills són el que es diu "gent encantadora" gràcies a tots per cuidar i ensenyar a les personetes que més estimo del món!


Aquestes són molt fàcils, i són de xocolata amb xocolata per dins .... delicioses !!



Ingredients.



-175 grams. de farina rebosteria
-1 ou
-110 grams. de mantega
-100 grams. de sucre moreno
-25 grams. de sucre blanc
-3/4 culleradeta de bicarbonat
-Una mica de sal
-1 culleradeta d'essència de vainilla
-125 g. de gotes de xocolata
-Nutella o Nocilla



Barregem la farina amb el bicarbonat, la sal i reservem. 
Barregem la mantega a temperatura ambient, el sucre moreno i el blanc ho barregem ..
Afegim l'ou, la vainilla.
Anem barrejant la farina a poc a poc, fins que s'incorporin a la massa.
Quan ja est la massa ben barrejada afegimles gotes de xocolata.
Col·loquem la massa entre dos papers vegetals i l'estirem, la deixem a la nevera fins que ens quedi dura, perquè si no és molt difícil de treballar, la nutella també és millor tenir-la en la nevera perquè la seva consistència sigui dura.
Un cop  preparat fem parts amb la massa i al centre li posem un trosset de nutella, i tapem amb una altra part de massa.
Hem de tenir en compte..atenció !!!
No fer les molt grans perquè al forn creixen una mica, tampoc fer-les amb forma de galeta quan les poseu a la safata per coure millor com boles, per que baixen i elles mateixes agafen forma de galeta, i molt, molt important, deixar separació entre elles perquè si no  s'enganxaran unes a les altres ...
Dit tot això ... les coem en el forn calent a 180 graus uns 7-8 minuts.
ESPECTACULARS!!!


I bé ... aprofitant que feia galetes vaig fer unes quantes de les meves favorites que són les de vidre ... que mones queden sempre ... la recepta en aquest bloc.
Feliç setmana!






























dimecres, 14 de gener de 2015

Sopar de cap d'any (Gràcies Gloria)



Encara que ja, a dia 14 de gener, ens queden molt..molt lluny les festes de Nadal aprofito aquesta entrada al Bloc per donar les gràcies a Glòria per al sopar de Cap d'Any que ens va fer, vam sopar a casa meva, perquè veníem de viatge i ja sabia que els més petits no aguantarien ... gràcies Glòria !!!
Aquesta vegada ens vam beure un fantàstic Champagne Frances que m'havia regalat un pacient, estava bonissim !!!!
Amb l menú preparat per la Gloria vam menjar uns formatges francesos tipus Roquefort i gruyere, i formatge suís Appenzell, encara que ens agraden molt tot tipus de formatges, aquests són alguns dels nostres favorits, i embotits de Can Obach de Organyà.

Us desitjo a tots un feliç 2015 ple, sobretot, de salut, que us porti molt d'amor i molta felicitat i que puguem dir que el 2015 va ser un any meravellós !!!

                               Guacamole


                     De verdures i llegums

                                  Pizza vegetal


                        Quiche d'espinacs i bolets










                                            Feliç 2015!!!!!


                       Gloria, Daniel, Alfons, Martí i Aniol