dilluns, 31 d’agost de 2015

Mandonguilles amb xampinyons



Un clàssic per als que tenim fills són les mandonguilles de carn.
Aqui cada un té el seu estil, diferents tipus de carn, diferents espècies, diferents complements.
No em enxampen fent una recepta igual mai a la vida, vaig variant, i com moltes vegades diuen a casa meva: si bonissim però segur que ja no les menjarem igual mai més, potser millor, o no, però no igual.

Aquest cop simplement amb un bon sofregit i una bona carn picada. les hem acompanyat per uns xampinyons petits.


Ingredients.

-Carn picada de porc
-Carn picada de vedella
-1 ceba
-2 grans d'all
-4 tomàquets madurs
-1 rovell d'ou
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre blanc molt
-Farina
-Pa ratllat
-Molla de pa
-Llet
-xampinyons


Barregem els dos tipus de carn, posem sal pebre, un rovell d'ou i la molla de pa mullada en llet.
Ho barregem bé.
Fem les boles i les arrebossem en farina, les fregim en oli calent.
Reservem.
Fem un sofregit, en una cassola, amb la ceba, l'all, picats o ratllats, i els tomàquets que hem escaldat i tret la pell i les llavors.
Quan aquest el sofregit incorporem les mandonguilles que haviem preparat i afegim una mica d'aigua o brou, sempre queden millor amb brou.
Ho deixem coure uns 15 minuts a poc a poc.
Li podem posar una picada de pinyons.
Els xampinyons els rentem i els passem per la paella amb una mica d'oli, que ens quedin fets però no gaire, simplement que deixin anar l'aigua.
Els posem amb les mandonguilles els minuts finals de la cocció.





dimarts, 25 d’agost de 2015

Croquetes de cigrons i verdures

I segueix fent molta calor a Barcelona! així que aprofitarem la darrera setmana de vacances i ens anirem a la platja ia la piscina.

Com que no he coincidit, aquestes vacances, amb el meu marit m'he dedicat a una de les meves tasques preferides a casa que és pintar, pintar les parets ...
És esgotador, fins i tot jo mateixa quan començo vaig dient: per que?
perquè has començat? 
Això si, quan ho tinc ja tot pintat i net obro els llums mil vegades per veure el bé que m'ha quedat.

Bé també hi ha temps per cuinar.

Avui una croquetes de "reciclatge" ja que un dels seus ingredients són cigrons que havien quedat el dia anterior amb unes quantes verdures i aromatitzades amb comí....delicioses!


Ingredients

-Cigrons cuits
-1 ceba tendre
-1 pebrot verd
-1 pastanaga
-pebrot vermell
-comí molt
-nou moscada molta
-sal
-pebre
-oli d'oliva
-Pa ratllat
-Farina
-ou
-Llet

Els cigrons són cuits a casa, així que els vaig posar en remull una nit i els vaig cuinar al dia següent, amb una mica de sal.
Perquè ens quedin bé cal posar el cigrons en remull amb sal i aigua calenta, després, quan ha passat el temps de remulll els rentem bé i el posem a bullir amb aigua freda i sal, unes 2 hores o una mica més.
Jo compro cigrons de la varietat Sauco per  la seva textura.
En una paella amb una mica d'oli i posem les verdures talladetes molt petites, o picades, les deixem que es facin bé, un cop les tenim afegirem els cigrons triturats, jo simplement els he aixafat amb una forquilla.
Donem unes voltes i tirem una bona cullerada de farina, o dos, segons la quantitat que fem, li donem unes voltes i anem  afegint llet, remenant, afegim nou moscada, sal, pebre i comí, ens ha de quedar una pasta suau, no tan espessa que es pugui tallar, però tampoc liquida, per que amb aquesta pasta haurem de fer les croquetes.
(Hi ha gent que elabora la beixamel a part i després la uneix al repte dels ingredients, però jo sempre ho faig així, com us ho explico en aquesta recepta i en altres de croquetes que ja he elaborat).
Un cop la massa, en donar-li voltes, queda separada de la paella és que ja la tenim a punt.
Retirem del foc i la posem en una font que reposi i es refredi.
Per elaborar les croquetes posem oli a escalfar en una paella o fregidora i agafem porcines de la nostra massa, li donem forma de croqueta o bola, les passem per farina, ou i per últim pel pa ratllat, les fregim en l'oli ben calent.
Quan estiguin dauradetes traiem de l'oli i les posem a sobre de paper absorbent.

Llestes


I ja sabeu..com deia Miquel Martí i Pol:

Se'ns esmolen les dentetes
Quan la mare fa croquetes.

Ben rosses i cruixi
dores,
No te'n menges, en devores.

En qualsevol ocasió,
Si hi ha croquetes, millor.
















dijous, 20 d’agost de 2015

Pa de pessic amb préssec en almivar (improvisant)


El dia del meu aniversari em van regalar un e-book, encara que m'agraden molt més els llibres de paper per a mi són una mica incòmodes, ja que acostumo a llegir en el bus, o a l'hora de descans de la feina, i moltes vegades els llibres que llegeixo són "totxos", així que aquest format em permet portar-lo sempre a la meva bossa, per petita que sigui, encara que jo sempre porto bosses enormes!

Bé ara estic llegint el llibre: Come, reza, ama.. m'agrada molt, té frases, i reflexions genials, estic gaudint molt amb aquesta lectura.

Bé, avui quan he acabat de sopar (ha estat un dia molt intens, pintura..piscina) m'he "inventat" un pa de pessic, fa dies que no tinc res per acompanyar el cafè del matí, això hauria de ser pecat en aquesta casa, però em temo que seguirà sent així, per que s'ho estan menjant calent..no m'ho puc creure !!

Ha estat totalment improvisat, amb ingredients que tenia a casa, ha quedat un pa de pessic suau, tendre i la veritat...deliciós!!!


Ingredients.

-200 Ml de nata liquida
-4 ous
-150 Grams de farina
-150 Grams de sucre
-1 Sobre de llevat
-1 Llauna petita de préssec en almívar


Separem les clares dels rovells, i les batem a punt de neu, reservem.
Batem la nata que  quedi ferma, anem afegint  el sucre, els rovells i la farina amb el llevat tamisats.
Per últim afegim les clares amb cura que no se'ns baixin, així ens quedarà més esponjós.
Posem la barreja en un motlle per forn.
Hem de tenir el forn calent a 200 graus, mes o menys, un cop introduïm el pa de pessic per coure el baixem a 175 graus, el deixem uns 45 minuts.

És important no obrir el forn un cop acabada la cocció, és millor deixar el pa de pessic dins el forn apagat uns 10 minuts.


Com us he comentat aquest l'he fet amb ingredients que tenia a casa, però podem utilitzar altres ingredients, trossets de xocolata, o fruita confitada, si ens ha sobrat d'alguna coca, o posar-li una essència o ratlladura de pell de llimona o taronja


Espero que seguiu gaudint de l'estiu i de les vacances !!!







dilluns, 17 d’agost de 2015

Gravity cake. Felicitats Clàudia!!

La primera vegada que vaig veure aquest tipus de pastís vaig "al·lucinar" ..
Que està passant? com pot ser? el que l'ha inventat ha estat d'allò més original !!!

Tinc en ment mes models amb altres productes, per que aquest, em temo, passarà a ser el pastís estrella dels propers aniversaris.

Aqui entra en joc tot el nostre potencial creatiu.
Us animo a sorprendre a casa, a qualsevol festa o celebració.

Aquest en especial és per la Clàudia, moltes felicitats i per molts anys !!!


Per a les bases

-150 grams de farina
-150 grams de sucre
-100 grams de mantega
-1/2 sobre de llevat en pols
-4 ous
-1 cullaredeta d'essència de vainilla

Preparem la base. 
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar, afegim la farina, el llevat, el cacao en pols, l'essència de vainilla i per últim la mantega fosa. 
Ho posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.



Per el farcit

-250 Ml de nata 35% 
-250 Grams de formatge Mascarpone 
-50 Grams de sucre glas 
-1 Culleradeta d'essència de vainilla 
-50 Grams de xocolata 70 %

 
Desfem al bany maria el la xocolata, ho deixem refredar.
Batem el formatge amb el sucre i la nata, quan esta muntada afegirem la xocolata i acabem de batre, que quedin tots els ingredients ben barrejats. 



En aquesta ocasió he fet 2 bescuits.
Un amb cacau i l'altre amb vainilla i una mica de colorant vermell, els he partit en 2 cadascun i he alternat les capes perquè en tallar es vegin clarament els colors.
Entra capa i capa he posat el farciment, estenent molt bé, i un cop ja muntat tot el pastís he posat a sobre i per els costats una capa de la mateixa barreja del farcit.

I ara ve la resposta a com he pogut fer el "gravity", és el mes facil ..
Posem una canya, de les de prendre batuts, i anem posant els Oreo minis, o els conguitos o als.M&M.
Els hem de enganxar amb una mica de xocolata fosa ...
Fem un efecte com si caiguessin de la bossa, i la bossa la posem a sobre ...
He tingut un problema "tècnic" perquè volia repartir mes Oreo... algú a casa ha obert la bossa i se'ls ha menjat!. i no és ni l'Aniol..ni en Martí!!.. jo se qui és per que ha confessat !!!
















Felicitats Clàudia!!!!









dijous, 13 d’agost de 2015

Pastís de carbassa


Segueix fent molta calor i molta humitat a Barcelona, però han anunciat en television que aquests dies baixaran les temperatures, tan de bo!


Amb les carbasses em passa com amb els gerros de vidre si veig un ho vull comprar, m'agraden, m'atrauen.
No se si és molt normal comprar carbassa al mes d'agost, i no sé si és molt normal fer un pastís amb ella, però jo ho he fet!!.i estava deliciós!!!


Aquest pastís sembla que sigui de formatge i carabassa, però formatge no porta gens..ha quedat molt suau, amb aquest toc de gingebre que li dóna un sabor tan especial.


Ingredientes.

-1/2 carabassa ( 250 grams aprox.)
-100 grams de sucre blanc
-50 grams de sucre moreno
-50 ml de llet
-2 iogurts natuals, o grecs 
-4 ous
-Pasta brisa
-gingebre
-canyella
-ratlladura de pell de llimona



Primer de tot hem de coure la carabassa, es pot fer al vapor, com en aquesta recepta o al forn, fins i tot al microones, cal pelar-la, treure-li totes les llavors i tallar-la en trossets.
Un cop la tenim cuita reservem.
Posem en un motlle rodó la base de pasta brisa, jo l'he estirat molt per que volia que quedés molt fina, per donar-li tot el protagonisme a la carabassa.
Posem en un bol la resta d'ingredients, també la carbassa cuita, les especies i ho batem amb el batedor elèctric, que ens quedi una barreja ben fina, sense grumolls.
Posem la barreja sobre de la pasta brisa i ho introduïm en al forn calent a 180 graus uns 50 minuts.
Aquest és un d'aquells pastissos que esta millor passades unes hores.

Desitjo que seguiu gaudint de l'estiu..i de les vacances si les teniu.











dimarts, 11 d’agost de 2015

Gelat de Crunch

Bon dia, 18 d'Agost, en plenes festes del barri de Gràcia i al temps li ha donat
 per ploure !!! 

En realitat és un alleujament per que la pluja s'ha portat, ja fa uns dies, sobretot la calor enganxosa que hem patit a Barcelona aquest estiu i que ha durat 2 mesos, crec que un dels pitjors estius que hem tingut en anys. .Així que benvinguda pluja!


La xocolata Crunch serveix per fer moltes receptes, pastissos, galetes, gelats.
Ami sempre m'ha agradat molt, sobretot aquesta textura cruixent que té, ho trobo deliciós.
Animada com estava l'altre dia per que el gelat d'Oreo va agradar molt a casa vaig pensar que podia fer aquest amb Crunch, també estava deliciós!
Tinc una gelatera petita que va molt bé, però es pot fer perfectament sense aquest aparell això si, recordar que s'ha d'anar batent de tant en tant quan es troba al nostre congelador.



Ingredients.


-250 ml de nata liquida 35% mg
-50 Ml de llet
-2 ous
-3 Cullerades de sucre invertit  
-1 xocolata crunh

Tallem a trossos petits el nostre crunch


Batem la nata que ens quedi bastant ferma, afegim a poc a poc la llet, els ous batuts, el sucre invertit i els trossets de xocolata.

Un cop ho tenim tot ben barrejat ho posem al congelador.

Si tenim geladora ho deixem refredar molt i després ho passem uns 15 minuts.
Si no tenim el que farem serà cada 20 o 30 minuts donar unes voltes al nostre gelat fins que quedi ben cremós.

A gaudir d'aquest gelat tan fàcil de fer i tan deliciós!









divendres, 7 d’agost de 2015

Fartons




Per un lloc o per un altre ha de sortir la vena Valenciana que he heretat de la meva mare ...és broma !!
Al meu Martí li encanta l'orxata a l'estiu ia l'hivern.moltes vegades la faig jo mateixa, altres vegades la compro.
I si l'acompanyem de Fartons ja és massa !!
Tenia aquesta recepta guardada ja fa temps, i avui, el que fa estar de vacances! els he fet.
Del bloc La cocina de Mesilda
Uns els he emplenat de nocilla.
M'hauria agradat demà al matí aixecar-me i assaborir un cafè amb un, a ser possible de xocolata, però ja no queden !!




Ingredients.

-50 grams de llevat fresc de forner
-100 ml d'aigua
-2 ous
-600 grams de farina
-100 grams de sucre
-sal
-2 cullerades de suc de llimona
-100 d'oli de girasol


Per fer el glacejat

-100 grams de sucre glas
-Aigua


Posem en un bol el llevat, l'aigua, els ous batuts, el sucre, un pessic de sal, el suc de llimona i la farina, ho pastem tot molt bé, jo ho he fet amb l'amassadora, i quan estan tots els ingredients ben barrejats anem afegint l'oli.
Veureu que queda una massa molt llisa, brillant i que no s'enganxa a les mans.
Deixem reposar la massa tapada amb un drap, uns 30 minuts.
Passat aquest temps fem parts d'uns 50 grams, aproximadament, els estirem bé i els enrotllem, si volem posar-li xocolata li posem al centre i enrotllem.
Els col·loquem a sobre d'una safata, amb paper per forn, però compte que no estiguin molt junts! per que creixen, i els deixem reposar més o menys una hora.
Mentre podem preparar el glacejat.
Posem en sucre en un bol i li anem afegint aigua molt a poc a poc i batent, fins que ens quedi amb la textura que vulguem, en aquest cas bastant liquida per que el que farem serà pinzellar, en calent els fartons.
Introduïm els fartons al forn calent a 180 graus uns 7 minuts, veurem que estan pel color.
Quan els traiem del forn els pinzellem amb la glaça que havíem preparat.
Estan boníssims !!!!








Recepte del Sucre invertit

Fer sucre invertit només ens ocuparà 5 minuts, és molt fàcil.
Els sobres els venen al Mercadona i valen menys de 0,50 €.

Té un potent efecte anticristal·litzant, disminuint el punt de congelació de la barreja per preparar el gelat, el que provoca que sigui més fàcil donar-li forma i resulti molt més suau.

El sucre invertit es forma per una reacció química d'hidròlisi àcida o inversió enzimàtica, on el que passa és que es trenca la sacarosa (o sucre comú de taula) en els elements bàsics que la componen, glucosa i fructosa.
Però també hi ha sucre invertit de manera natural en molts aliments com la mel o el xarop d'auró.

Ingredients.

-150 Ml d'aigua mineral sense gas
-350 Grams de sucre blanc
-1 Sobre blanc de gasificant litines (bicarbonat sòdic)
-1 Sobre lila de gasificant litines (àcid màlic + àcid tartàric


Posem a escalfar l'aigua, quan comença a bullir tirem el sucre i ho barregem bé, un cop s'ha dissolt el sucre posem el sobre blanc i remenem bé, veurem que fa escuma.
Un cop esta tot dissolt traiem del foc i ho deixem refredar uns 5 minuts, afegim llavors el sobre lila, remenem, veureu que fa escuma, no importa, després desapareix.
Ho deixem refredar i ja tenim el nostre sucre invertit preparat.
Un cop fred l'hem de conservar a la nevera, el podem consumir fins a 12 mesos després.








Gelat de oreo


Us puc assegurar que en tota la meva vida, en tots els mesos d'estiu que he passat a Barcelona mai, mai! he suat tant ni he passat tanta calor.
Sempre he dit que ami m'agrada l'estiu, odiu l'hivern, però aquest 2015 he canviat d'opinió ... que nevi, que plogui que faci fred!!!mai més em queixaré, paraula!

Avui he posat en marxa la geladora que tinc bastant abandonada, i això que és molt mona!

Ja fa bastants setmanes segueixo un bloc Una mariposa en mi cocina, on gairebé cada dia hi ha una recepta nova, jo diria que cada dia, així que aquesta setmana vaig veure un gelat de galetes oreo i em vaig dir: Lucia, fes-ho!
Si no teniu geladora no passa res, la diferència és que cal anar remenant el gelat de tant en tant, perquè ens quedi més cremós, aquesta és l'única dificultat.

Ingredientes.


-250 ml de nata liquida 35% mg
-50 Ml de llet
-2 ous
-3 Cullerades de sucre invertit  ( la recepta està en aquest bloc)
-10 Galetes Oreo

Primer piquem les galetes, com jo no tinc picadora el que faig és embolicar-les en un drap de cuina net i els dono "una pallissa" amb un corró!

Batem la nata que ens quedi bastant ferma, afegim a poc a poc la llet, els ous batuts, el sucre invertit i les galetes.

Un cop ho tenim tot ben barrejat ho posem al congelador.

Si tenim geladora ho deixem refredar molt i després ho passem  uns 15 minuts.
Si no tenim el que farem serà cada 20 o 30 minuts donar unes voltes al nostre gelat fins que quedi ben cremós.


A gaudir d'aquest gelat tan fàcil de fer i tan deliciós!



  1.  


dimarts, 4 d’agost de 2015

Tornem a fer "rodes de colors" (amb forat al mig)


Aquesta recepta és una còpia de l'altra vegada que la vaig fer i ja la vaig posar al bloc, però volia tornar a ensenyar-vos els que vaig fer l'altre dia per les meves companyes.
No tenen cap complicació fer-los i queden molt bé.
Això si, cal pastar una bona estona per que és la manera perquè ens quedin molt esponjosos.
Seguim gaudint, bé amb tanta calor potser la paraula no és gaudir, sobretot per als que treballen aquest mes d'agost, seguim gaudint de l'estiu!

Ingredients.

-300 grams de farina normal
-160 grams de farina de força
-30 grams de sucre
-7 grams de llevat sec de forner
-200 ml de llet
-4 cullerades de cacao pur en pols
-sal
-2 ous
-60 grams de mantega
-oli d'oliva suau

Per a la cobertura

-Cobertura de xocolata LIDL
-Cobertura de vainilla LIDL
-Ametlla crocanti
-encenalls de xocolata



Barregem la llet, que ha d'estar temperada, amb el llevat i la deixem reposar uns minuts 10 o 15.
Tamisem les dues farines i el cacau i els posem en un bol, afegim una mica de sal, els ous batuts i la mantega a temperatura ambient, el sucre, finalment afegim les barreja de llet i llevat.

Per aquesta recepta és ideal la batedora elèctrica, jo tinc una de mà molt senzilla però que va molt bé, a mà se'ns pot fer molt pesat ja que cal pastar molt, uns 15 minuts a mà o uns 10-12 si és amb la batedora elèctrica, aquesta pas és important fer-ho bé perquè el pastat és el que donarà esponjositat a les nostres "rodes".

Quan ja tenim les massa posem una mica de farina sobre del marbre i l'estirem bé, tallem les rodes, jo ho he fet amb un tallador especial però ho podem fer amb dos gots de diferents mides, un cop tinguem les formes les deixem reposar entre 60-90 minuts, a sobre d'un paper especial per a forn i tapades amb un drap una mica humit.

Passat aquest temps posem l'oli a escalfar i les fregim, molt poca estona per cada banda, queden bé de seguida, no necessiten ni a un minut per cada costat.
Les posem a sobre d'un paper absorbent i ja les tenim llestes.

Les deixem refredar i posem la cobertura.

En aquesta recepta jo he utilitzat una cobertura que venen en Lidl que és de xocolata i l'altre de vainilla ,

He posat per sobre ametlla crocant, boletes de sucre i encenalls de xocolata.
Ami aquest tipus de dolços, personalment, m'agraden molt.

Tot i que és una massa fregida no queda greixosa, això si quan els traiem de l'oli els hem de posar a sobre de paper de cuina, però ja us asseguro que no absorbeixen res d'oli, queden perfectes.









Pizza amb patata



El meu ajudant d'avui.. el noi més treballador del barri..l'Aniol!! gràcies guapo!


Que diu Massimo..italià de Pescara!!!, marit de la meva amiga Cristina ,que la pizza ha de portar patata, com s'ha fet a la seva terra de tota la vida.
Doncs que no es digui !fem una pizza per sopar amb patata ...

Avui hem anat a la piscina que hi ha davant de casa, no és que sigui una gran cosa, però no hi ha gaire gent, i no m'estranya, és caríssima, no podem anar tots els dies, però avui tocava, el més pràctic és que creuem carrer i ja estem dins de l'aigua..i avui feia molta calor a Barcelona..

No vaig a posar quantitats per que ja ho he dit en altres receptes de massa, cal anar afegint aigua segons anem pastant, si no es lliga la massa afegim una mica més d'aigua, si per contra esta molt enganxosa una mica més de farina.



Ingredients

-Farina De força
-oli d'oliva suau
-una mica de llevat de forner en pols
-sal
-aigua
-Patata
-salsa de tomàquet
-Pebrots del piquillo rostits
-formatge mozarella
-sal
-Pebre
-Orenga



Per fer la massa barregem la farina, la sal, un raig d'oli. una mica de llevat i aigua, ho pastem bé, ens ha de quedar una massa que no s'enganxi a les mans.
Estirem bé la massa, dependrà si la volem més o menys fina.
Posem tomàquet ben estès, jo he utilitzat un llauna, posem la patata tallada molt fina, l'he fet a làmines amb un pela patates fantàstic que vaig comprar  a Suïssa ..on si no?

Les tires de pebrot, també eren envasats, en aquest cas d'un pot de vidre
Li posem una mica de sal, pebre i orenga.
Posem el formatge ben repartit.
Introduim en el forn calent a 200 graus uns 20 o 25 minuts.

A casa aquest tipus de coses se les mengen "bufant" perquè es refredin.. no tenen paciència per deixar que estiguin una mica temperades.

Espero, i desitjo, que estigueu passant un feliç mes d'agost, de viatge, a casa de la família a casa vostra
Gaudiu molt del temps lliure, del sol, de la gent a la que volem i que potser durant l'any no els dediquem tot el temps que ens agradaria.








Pastís de pomes,deliciós!



Si, fa calor,. molta calor, però jo no he perdut les ganes d'encendre el forn, sóc a Barcelona, encara, de vacances, d'aquestes vacances a mitges que faig jo, el problema dels 2 treballs i ser responsable ....
Aquest matí m'he posat a tirar coses, és una de les meves aficions preferides, tot el contrari que Alfonso, que sempre va dient que és una pena que totes les coses que tenim quan morim els que ens segueixen les tiren, no les volen .. per descomptat, per això jo no li tinc afecció a res material, tot passa, el material no és important, omple un moment, un segon de les nostres vides, l'important són les coses que no podem veure, només sentir, i per descomptat les persones.


Avui he elaborat el tipic pa de pessic de iogurt però amb uns ingredients afegits, ha quedat super esponjós !!

Ingredients.

-1 Iogurt natural
-1 Mesura de iogurt d'oli d'oliva suau
-2 Mesures de sucre
-3 Mesures de farina de pastissos
-1 Sobre de llevat
-4 ous
-4 Cullerades d'anis sec
-4 Pomes golden
-canyella en pols

Separem els rovells dels huveos de les clares.
Muntem les clares a punt de neu, amb una mica de sal
Reservem.
Barregem els rovells amb el sucre, batem bé.
Afegim el iogurt, l'anis, i per últim la hariina tamisada amb el llevat.
Quan tinguem tot ben barrejat poc a poc afegirem les clares a punt de neu amb moviments suaus.
Ho posem en un motlle amb paper especial.
Pelem i traiem les llavors a les pomes i les tallem a làmines fines, les repartim sobre de la massa, empolvorem amb canyella i sucre.
Introduïm al forn, que ha d'estar a 200 graus i just quan introduïm el nostre pa de pessic el posem a 165 o 170 graus, uns 45 minuts.
Un cop acabada la cocció ho deixem uns minuts dins el forn apagat, perquè no es baixi de cop amb el canvi de temperatura

Deliciós pa de pessic, fàcil, senzill, podem fer-li mil canvis, posar-li una mica de coco ratllat, o gotes de xocolata, fer-ho sense poma, amb ratlladura de llimona ... de taronja ...Trossets de nou, o avellanes ..







diumenge, 2 d’agost de 2015

Wook de Glass noodels amb verdures



L'altre dia anunciaven que en LIDL tenien productes asiàtics, a casa els encanten els Noodles i tots aquests tipus de pasta que mengen en asia
Aquesta vegada, sense complicar-me la vida els vaig fer amb diferents verdures i els vaig passar pel wook amb salsa de soja

ingredients

-200 Grams de glass Noodles
-1 ceba
-1 Pebrot verd
--1 / 2 carbassó
-1/2 Pebrot vermell
-200 grams de xampinyons
-Sal
-Pebre
-Oli D'oliva
-Salsa De soja

Aquesta recepta l'he fet molt senzilla.
Tallem les verdures.
Els posem sal i pebre
Posem totes les verdures al wook amb una mica d'oli, a foc fort i anem movent el wook.
Posem aigua a escalfar, quan comença a bullir apaguem el foc i posem els Glass Noodles, 5 minuts.
Els escorrem.
Posem els Glass Noodles al wook amb les verdures i un bon raig de salsa de soja, li donem unes voltes i llestos per menjar













Plàtans al forn amb espècies


Aquesta recepta és del bloc l'exquisittambé portava clau mòlt, però no m'agrada gens ni l'aroma ni el sabor d'aquesta espècia.

Els plàtans, sempre plàtans de canàries, no bananes que no tenen res a veure ni en sabor ni en textura.
El plàtan és un aliment altament nutritiu, atès que és una de les fruites més calòriques que existeixen (després de l'alvocat), ja que 100 grams de plàtan aporten unes 90 calories aproximadament.
Això sí, encara que compti amb una gran quantitat de calories, conté molt pocs greixos ,és molt ric en sucres i en minerals, com el potassi, magnesi, una mica de ferro i betacarotè


Ingredients

-3 plàtans
- canyella mòlta
- cardamom mòlt
- nou moscada mòlta
-gingebre mòlt
-1 cullerada de mantega

Barrejem les espècies en un bol amb la mantega
Tallem els plàtans, sense pelar, en trossos el posem en una safata folrada amb paper sulfuritzat.
 Fem un tall al llarg de cada tros de platan i condimentem bé amb la barreja que hem preparat i ho posem al forn calent 180 graus Durant uns 10-12 minuts.
Els mengem temperats..deliciosos !!!