dimarts, 26 de gener del 2016

Brioix amb panses

Per fer totes les coses que vull enfornar necessito temps i espai, i últimament em falten les dues coses, mes del primer!, espero poder solucionar-ho, però amb totes les prioritats que tinc en la meva vida no m'ho puc atrapar tot !!
Aquest brioix va ser una improvisació, un pensament de: vull fer alguna cosa! que tinc al rebost? i a la nevera? a favor meu diré, i no se per que, que és la massa de brioix mes esponjosa que m'ha quedat mai, i és que quan les coses es fan amb carinyo.. !!!

Ingredients

-430 grams de farina de força
-2 ous
-160 ml de llet
-25 grams de llevat fresc
-60 grams de mantega + una mica mes per el farcit
-120 grams de sucre + una mica mes per decorar
-1 cullaradeta d'essència de vainilla
-2 cullerades d'aigua de de tarongina
-200 grams de panses sense llavors
-una mica de rom, whisky o conyac
-50 grams de sucre moreno
-canyella en pols



En el bol de la amassadora posem la farina,, el sucre,els ous batuts ,l'essència de vainilla,i l'aigua de tarongina. Escalfem una mica la llet i desfem  el llevat, l'incorporem
Per últim afegim la mantega a temperatura ambient tallada a trossets
Tot això ho podem pastar a mà, com a mínim 10/15 minuts, però si teniu una amasadora de ganxo us ira molt millor,el secret perquè us quedi ben esponjós és pastar-la molt, que la massa agafi molt aire.
Ens quedarà una massa molt suau i elàstica.
Fem una bola i ho deixem reposar tapat unes 2 hores.

Posem les panses a hidratar en rom whisky o conyac.

Un cop ha passat el temps de repòs de la massa li donem forma al nostre brioix,
En aquesta recepta he fet boles, dins de les boles he posat unes quantes panses, un trosset de mantega i una mica de sucre moreno,i una mica de canyella en pols.
Un cop ja tenim la forma del nostre brioix o deixem reposar unes 2 hores més

Abans de ficar-lo al forn el pintem amb ou batut, li fem un tall a sobre, amb unes tisores mateix i l'espolvorem generosament amb sucre

 (També ho podem fer un dia abans i quan ja hagi fet el primer repòs i l'haguem donat forma, ho deixem tapat a la nevera,després només hem de treure-ho, deixar-ho reposar un parell d'hores a temeperatura ambient i ja estarà llest per coure

Introduïm al forn calent a 190 graus uns 20 minuts.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.