divendres, 15 de gener de 2016

Cup cakes de xocolata i vainilla amb cobertura de merenga


Aquests cupcakes els he fet barrejant dues receptes que ja havia fet, d'una banda la base i d'una altra recepta el frosting.
Com el frosting és molt dolç hem de fer una base que no ho sigui gaire, així que la combinació de les dues parts és perfecta.
Aquests els vaig portar a ginecologia no estava segura si els anaven a agradar, precisament pel dolços que queden però es veu que si, que els han agradat molt
M'agrada molt  la merenga suíssa, fer-la  és molt interessant veure com agafen textura les clares d'ou quan les batem, i m'agrada la textura i el sabor, dóna molt joc per les decoracions de pastissos i cup cakes.



Ingredients.

-115 Grams de farina de pastissos
-120 Grams de mantega
-2 ous
-140 Grams de sucre
-1 Cullerada de llevat en pols
-essència de vainilla
-70 Ml de llet
-2 Cullerades de cacau pur en pols


Per a la cobertura

-4 Clares d'ou
-250 Grams de sucre blanc
-1 Cullerada de xarop de blat de moro (pot ser també mel o glucosa)
-1/4 de cullerada de cremor tàrtar
-essència de vainilla, o del gust que ens agradi


Preparem la base

Batem el sucre amb la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient, és a dir tova, no desfeta.
Anem afegint, sense deixar de batre els ous, la llet, la vainilla i per últim la farina i el llevat, si els fem de cacau  el posem en aquest punt.
Com surten bastants jo separo una part de la massa ia una part li poso el cacau, a l'altre no.
Posem la massa en els motlle, només hem d'omplir 3/4 parts, i els introduïm al forn calent a 180 º, exactament 20 minuts.


La Cobertura

Escalfem al bany Maria els ingredients, menys l'essència.
Ho anem remenant fins que el sucre es dissolgui.
El traiem el foc i ho batem amb la batedora a punt de neu,incorporem l'essència.
Ha de quedar espès i  brillant

El posem en una màniga pastissera i un cop estiguin freds decorem les nostres Cup cakes. 

Com que no tenia mes productes per decorar he fet amb sucre caramel·litzat unes formes, totes diferents, simplement escalfant sucre en un cassó amb una cullerada d'aigua, quan comença a agafar color de caramel intens amb una cullera he anat posant formes damunt d'un paper especial per forn.
Es refreden i s'endureixen molt ràpid i queden unes formes molt brillants, ideals per donar-li un toc personal als cup cakes.