dijous, 7 de gener de 2016

Llom ibèric amb salsa d'ametlles i cebetes caramelitzades. Patates Hasselback i xampinyons farcits. Menú Sant Esteve


El dia de Sant Esteve vam tenir convidats a casa, més ben dit convidades, les dues iaies.
Vam fer uns entrants lleugers: espàrrecs blancs, salmó fumat, i una vichyssoise.
Com al endemà marxàvem uns dies de vacances no em volia complicar la vida, i quan no et vols complicar la vida a la cuina el millor és encendre el forn.
Aquest cop de postres vam tenir torrons i bombons, te verd i molta alegria, això si.


Ingredients.

-1 peça llom ibèric de 1 kg apro.
1 got de vi ranci
-50 Grams d'ametlles crues (senceres o laminades, però sense pell)
-1 Got de nata líquida 35% MG
-Sal
-Pebre
-oli d'oliva
-1 got de vi ranci

Per fer les cebetes caramel·litzades

-1 kilo de cebes petites
-4 cullerades de sucre moreno
-Sal
-Pebre
-Mantega
-Oli d'oliva

Posem en una safata per forn la peça de llom,salpebrem i  ruixem amb oli i vi ranci.
Introduim en el forn a 200 graus uns 45 minuts.
En una paella amb una mica de mantega fregim les ametlles que no arribin pràcticament a agafar color.
Una vegada estiguin les posem en un recipient amb, la nata líquida, sal i pebre i  batem amb el batedor elèctric.

Quan tinguem el llom fred el tallem el posem en una safata i al moment de servir hi posem la salsa calenta sobre, l'acompanyem de les cebetes caramel·litzades


Per preparar les cebetes caramel·litzades primer les hem de pelar, aquí ve tota la dificultat d'aquesta recepta per que perdem molt de temps.
Posem a escalfar una paella amb una cullerada de mantega i una mica d'oli, posem les cebetes pelades i deixem que es vagin fent, quan estiguin ja cuites, ho veurem pel color que adquireixen,  posem sal, pebre, i el sucre, donem unes voltes i ja les tindrem a punt per acompanyar el nostre llom amb salsa d'ametlles











http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2012/04/xampinyons.html



http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2013/05/patates-hasselback.html