dimarts, 11 d’abril del 2017

Mona de crema. Pascua 2017

Aquest any he decidit fer una Mona de Pasqua clàssica, la de crema rovell.
Aquesta i la de Sara, la típica de mantega amb ametlles laminades i sucre llustre són les que menjavem a casa el Dilluns de Pasqua, les que comprabam els padrins, en aquest cas els meus avis que eren padrins dels meus 2 germans.

Quan veig les pastisseries plenes de mones em porten molts records, i una de les coses que recordo perfectament, per exemple és la petita joguina que posaven sobre del pastís. Ara les mones són espectaculars amb figures de xocolata dels personatges de les sèries infantils, o de futbolistes.

És la primera vegada que faig aquest tipus de pastís, i aquest  de pa de pessic, en principi la recepta em va espantar bastant, tant ou i tant de sucre però un dia és un dia i una tradició és una tradició.

La base està feta amb un pa de pessic Genovés, que s'elabora sense llevat i sense mantega, jo he utilitzat farina fluixa, de Casa Ruiz, i m'ha quedat fantàstic!

Consells perquè ens quedi perfecte:

-No obrir el forn durant la cocció del pa de pessic
-Els ous han d'estar a temperatura am, bient.
-Fer la Mona el dia abans, aquest tipus de pastís està més bo d'un dia per l'altre.

-Compartir-la amb éssers estimats, aquest és el consell més important.



Ingredients.

Per el Pa de Pessic

-4 ous
-125 grams de sucre
-125 grams. de farina fluixa
-1 sobre de llevat en pols
-ratlladura de pell de llimona
-sal

Almívar per mullar el pa de pessic

-50 ml. d'aigua
-100 grams de sucre
-una mica de conyac (jo no l'hi he posat)

Per a la crema de rovell

-3 ous grans
-el mateix pes d'ous,que de sucre.(els ous pesats sense closca) 
-15 grams de Maizena
-90 ml. d'aigua
-1 fulla de gelatina

Per decorar

-melmelada de maduixes
-fruita confitada
-Ous o figures de xocolata

-Ametlla granet crocant



És molt important, perquè el pa de pessic en quedi molt esponjós tenir els ous fora de la nevera, a temperatura ambient.

Separem les clares dels rovells d'ou.
Muntarem les clares, amb una mica de sal, a punt de neu.
Reservem.
Barregem els rovells amb el sucre i la ratlladura de pell de llimona, ben batut, que agafi molt aire, així ens quedarà molt més esponjós.
A poc a poc vam incorporar la farina i el llevat, i per últim, també amb cura les clares d'ou.
Posarem la massa en un motlle amb paper especial per a forn i la ficarem al forn calent a 175 graus uns 35 minuts.
Aquest pa de pessic puja molt, després ens baixarà una mica, és normal.

Important: no obrir el forn durant la cocció, un cop passat el temps de cocció apaguem el forn però deixem el pa de pessic dins uns 5 minuts, després altres 5 amb el forn mig obert, això farà que no baixi.
No hem de tenir pressa!!!!



Fem el almivar posant a bullir en un cassó el sucre i l'aigua fins que el primer es dissolgui.
Deixem refredar.
Si li voleu posar conyac cal fer una barreja a parts iguals de almivar i conyac. 
Reservem.


Fem la crema de rovell 
Posem a hidratar el full de gelatina.
Batem els ous i l'aigua, el colem.
Barregem bé la maizena amb el sucre.
Barregem tot en un pot, el posem a escalfar, el batrem molt bé, que no ens quedin grumolls, no hem de deixar de batre en cap moment, no volem que se'ns enganxi al cassó, amb compte.
Ho deixem bullir uns minuts.
Retirem del foc i hi afegim la fulla de gelatina escorreguda, ho barregem bé.
Deixem refredar.

Anem a muntar la mona.


Partim el pa de pessic per la meitat i el pincellem amb l'almívar la part de sota, una capa de melmelada , jo li he posat poca, una capa de crema de rovell.
Tapem amb l'altra meitat del pa de pessic que també pinzellem amb l'almívar.

Pinzellem tot el pa de pessic amb l'almívar, repartim el rovell per tota la seva superfície i els costats..

Posem l'ametlla al voltant del pastís, i a sobre la fruita confitada, els ous de xocolata, o la figureta.





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.